Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δικαιώθηκαν συνταξιούχοι ναυτεργάτες

Ακόμα και παρανομίες χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να "πετσοκόψει" και αυτά τα ψίχουλα που δίνονται ως αυξήσεις στις συντάξεις. Αυτό έρχεται να αποδείξει πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά,με την οποία δίνεται εντολή στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο να καταβάλει, και με τόκο, το διορθωτικό ποσό που είχε παρακρατήσει το 1996 από ορισμένες ειδικότητες συνταξιούχων ναυτεργατών. Τη δικαστική προσφυγή είχαν κάνει μέλη της Ενωσης Συνταξιούχων Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΣΜΕΝ). Το ποσό που θα καταβληθεί ως συνταξιοδοτική διαφορά ανέρχεται σε 70.629 δραχμές και αφορά το χρονικό διάστημα από 1η Γενάρη 1996 ως 31η Δεκέμβρη 1996.

Χτες έγινε κοινή σύσκεψη της Ενωσης Συνταξιούχων Μηχανικών με την ΠΕΜΕΝ και αποφάσισαν να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα, προκειμένου το ποσό αυτό να το πάρουν, εκτός από τα μέλη της ΠΕΣΜΕΝ που έκαναν την αγωγή, και όσοι συνταξιούχοι έχουν υποστεί παράνομη παρακράτηση του διορθωτικού ποσού.

Να σημειωθεί ότι με τις δυναμικές παρεμβάσεις της ΠΕΜΕΝ καταβλήθηκαν αναδρομικά 1,200 δισ. δραχμές που είχαν παρακρατηθεί παράνομα από το ΝΑΤ, με εντολή των υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Εθνικής Οικονομίας, από τις επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων μηχανικών και άλλων ειδικοτήτων. Το ποσό αυτό δόθηκε σε 4.500 συνταξιούχους και η επικουρική σύνταξη αυξήθηκε κατά 10 χιλιάδες δραχμές, φτάνοντας από τις 32.000 δραχμές στις 42.000 δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ