Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Απρίλη 1999

Περιορίζουν το συνταγματικό δικαίωμα για "συναθροίσεις"

"Οχι" συγκεντρώσεις έξω από πρεσβείες, "όχι" διαδηλώσεις στις εθνικές οδούς, "όχι" πορείες στους δρόμους των πόλεων, είναι μόνο μερικά από τα "όχι", που για λόγους... δημόσιας τάξης, αποφυγής... παρενόχλησης άλλων πολιτών, που δε συμμετέχουν στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, καθώς και αποφυγής... αναστάτωσης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της χώρας, γνωμοδοτεί σε απόφασή του ο Αρειος Πάγος, απαντώντας σε ερωτήματα που του υποβλήθηκαν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, πριν πέντε περίπου μήνες. Και προτείνει πορείες σε... πεζοδρόμια, συγκεντρώσεις σε καθορισμένο από την Αστυνομία τόπο, αφού όλα αυτά δε συνιστούν "απαγόρευση" στο συνταγματικό δικαίωμα, αλλά απλά "περιορισμούς" σ' αυτό το δικαίωμα!!!

Με τη γνωμοδότηση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση αυταρχικών κατασταλτικών μέτρων από τις δυνάμεις ασφαλείας, όπως και ο δρόμος για την ενδυνάμωση του αντιδραστικού νομοθετικού οπλοστασίου, με την ψήφιση νόμων που θα στρέφονται ευθέως ενάντια στο λαό με τον περιορισμό του δικαιώματος να αγωνίζεται, να διαδηλώνει και "συναθροίζεται" με τις μορφές που επιλέγει ο ίδιος ο λαός, το μαζικό λαϊκό κίνημα.


ΣΕΛ.  3

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
ΤΟ ΝΕΟ
ΔΟΓΜΑ
του ΝΑΤΟ φέρνει τον πόλεμο

Τις πατριωτικές και ταυτόχρονα βαθιά διεθνιστικές θέσεις του ΚΚΕ ανέλυσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, στη Βουλή

  • Αυτός ο πόλεμος δεν έγινε επειδή τον ήθελε μόνον ο Κλίντον. Εάν τον ήθελε μόνο αυτός και δεν τον ήθελε κανένας άλλος, αυτός ο πόλεμος δε θα γινόταν, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή. Γίνεται ο πόλεμος όχι απλώς με τη συνενοχή αλλά την πλήρη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την Ελλάδα οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί την έχουν για τους βρώμικους ρόλους...
  • "Πλέον, έχω διευρυμένη εξουσία!", δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης, στρατηγός Κλαρκ, όταν ρωτήθηκε εάν τώρα έχει εξουσιοδοτηθεί με το βομβαρδισμό νέων στόχων μαζί και γιουγκοσλαβικών κυβερνητικών κτιρίων του Βελιγραδίου. Αρνήθηκε να διευκρινίσει τι ακριβώς θα τεθεί στο φονικό στόχαστρο του ΝΑΤΟ, όμως φανερή ήταν η πρόθεση για κλιμάκωση και ένταση των δολοφονικών επιθέσεων.
  • Αναγορεύοντας την κυβέρνησή του σε... διεθνή κοινότητα, ο Κλίντον επιβεβαίωσε ότι ο στόχος των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ είναι η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Γιουγκοσλαβίας στο Κοσσυφοπέδιο. Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών γνωστοποίησε ότι διαθέτει "σοβαρές πληροφορίες" για αμερικανικά σχέδια, που προβλέπουν την απόσχιση ή τη διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου.

ΣΕΛ.  5  -  13

Οι σημερινές εκδηλώσεις

ΣΑΜΟΣ: Συγκέντρωση, 7μ.μ. στο λιμάνι της Σάμου.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Συγκέντρωση και πορεία στις 7.30μ.μ. μπροστά στο δημαρχείο.ΑΡΓΟΣ: Συλλαλητήριο, 8μ.μ. στην Πλατεία Αγίου Πέτρου.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Συγκέντρωση, 12.30μ.μ. στην πλατεία Σαρόκου.

ΑΓΡΙΝΙΟ: Πικετοφορία της ΚΝΕ στις 7.00 μ.μ.

ΑΡΤΑ: Εκδήλωση της Πανσπουδαστικής ΤΕΙ Αρτας, στη φοιτητική εστία.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Συλλαλητήριο, στις 8μ.μ. μπροστά στη Νομαρχία.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Συλλαλητήριο, 8μ.μ. στο σιντριβάνι (παλιό Δημαρχείο).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πορεία στην οδό Αριστομένους και καΘιστική διαμαρτυρία.

ΚΙΛΚΙΣ: Συγκέντρωση, 12 μεσημέρι, στην πλατεία Ειρήνης.

ΣΕΡΡΕΣ: Συγκέντρωση, 12 μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας.

ΒΥΡΩΝΑΣ: Συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο "Λουίζα", στις 8μ.μ.

Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ: Συγκέντρωση, στην πλατεία Πατριάρχου στις 6.30μ.μ.

ΝΙΚΑΙΑ: Πικετοφορία στις 6.30μ.μ., από την πλατεία του νεκροταφείου της Νεάπολης.

Ν. ΙΩΝΙΑ: Συγκέντρωση, 7μ.μ. στην πλατεία Σημιριώτη.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, 8.30 μ.μ.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Γκρέμισαν την πύλη που "προστατεύει" τα γερμανικά τανκς
  • Αμεσότερη γίνεται η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Η κυβέρνηση παραχώρησε και το στρατόπεδο της Σίνδου για την παραμονή των γερμανικών τανκς "Λέοπαρντ", που ξεφορτώνονται ήδη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
  • Το αεροδρόμιο "Μακεδονία" χρησιμοποιήθηκε, ήδη, τουλάχιστον μια φορά για τη διέλευση προς το μέτωπο 600 Τούρκων στρατιωτών.
  • Δυναμική απάντηση από τους κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης χτες. Κάνοντας το πατριωτικό τους χρέος, γκρέμισαν το βράδυ την πύλη του λιμανιού, καταργώντας στην πράξη το καθεστώς στρατοπέδου, που είχε επιβάλει η κυβέρνηση. Ολονύκτια συναυλία μπροστά στην πύλη.

ΣΕΛ.  14   -   15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ