Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν στην Εταιρία Εμφιαλώσεως

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σε νέες 4ωρες στάσεις εργασίας κατέρχονται οι εργαζόμενοι της εταιρίας Εμφιαλώσεως Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα 5 του Απρίλη, μέχρι και την Πέμπτη 8 του Απρίλη, με απόφαση της συνέλευσης των μελών του σωματείου που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο εργοστάσιο, μετά τη συνεχιζόμενη άρνηση της εταιρίας να ικανοποιήσει το αίτημα των εργαζομένων για υπογραφή νέας διμερούς συμφωνίας.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή δεν ισχύει καμία σύμβαση στην εν λόγω εταιρία που να ρυθμίζει θέματα εργασιακών σχέσεων, μισθών κλπ. Στα αιτήματα των εργαζομένων συμπεριλαμβάνονται: αύξηση 6% στις καταβαλλόμενες αποδοχές, κατάργηση όλων των εργολαβιών, καθιέρωση 35ωρου - 5νθήμερου - 7ωρου χωρίς μείωση των αποδοχών, πλήρωση κενών θέσεων εργασίας, βελτίωση κενών θέσεων εργασίας, αύξηση στα χρονοεπιδόματα κλπ.

Ο πρόεδρος του σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικής Εταιρίας Εμφιαλώσεως, Νίκος Γρουίδης,σε δήλωσή του στο "Ρ" τονίζει: "Αν μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η νέα συμφωνία, υπεύθυνη γι' αυτό είναι αποκλειστικά η διεύθυνση που κωλυσιεργεί και δε θέλει να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, επιδιώκοντας την ασύδοτη δραστηριότητά της και τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Εμείς πάντως είμαστε αποφασισμένοι για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας, αν δεν αλλάξει στάση η εταιρία".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ