Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ευγενική... προσφορά στην εργοδοσία

Ενα ακόμη πρόγραμμα κατάρτισης του υπουργείου Εργασίας μπαίνει σε εφαρμογή. Το πρόγραμμα εντάσσεται στη "Συνεχιζόμενη Κατάρτιση και Προώθηση της Απασχόλησης", αφορά 3.000 άνεργους και έχει να κάνει με την "πρακτική κατάρτισή" τους, σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα μεγάλα τεχνικά έργα. Αυτά τα έργα είναι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, η Εγνατία, το αεροδρόμιο Σπάτων και άλλα. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια από 200 έως 600 ώρες και συνοδεύεται από την προϋπόθεση ότι με το τέλος του, οι εταιρίες πρέπει να προσλάβουν το 1/3 των καταρτιζόμενων για 4 μόλις μήνες.

Οι καταρτιζόμενοι θα εργάζονται στις εταιρίες και θα αμείβονται με 1.000 δραχμές μεροκάματο. Μέχρι 15.000 δραχμές μπορεί να φτάσει η αμοιβή των εκπαιδευτών τους, ενώ το κόστος δεν μπορεί να ξεπεράσει για κάθε καταρτιζόμενο, τις 4.000 δραχμές. Αυτά τα χρήματα θα καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ και το ΕΚΤ στις εταιρίες που θα αναλάβουν την εκπαίδευση.

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση δίνει μια σημαντική βοήθεια στις εταιρίες που έχουν αναλάβει τα μεγάλα έργα, με φτηνό δυναμικό που επιπλέον τις πληρώνουν για να το απασχολούν! Οι ασφαλιστικές εισφορές θα καλύπτονται από την ημερήσια αποζημίωση των 1.000 δραχμών.

Τέτοιου είδους "θέσεις εργασίας", είναι οι περισσότερες από αυτές που διαφημίζει η κυβέρνηση, θέλοντας να πείσει ότι με την πολιτική της θα... εξαλείψει την ανεργία!!!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ