Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις καταδίκης σε Γιάννενα - Λευκάδα

Με αλλεπάλληλες και συνεχιζόμενες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και καταδίκης οι μαζικοί φορείς καταγγέλλουν το έγκλημα κατά του κουρδικού λαού, τη σύλληψη και παράδοση του ηγέτη τους Α. Οτσαλάν στους Τούρκους.

Στα Γιάννενα, μετά την πορεία της περασμένης Πέμπτης που οργάνωσαν σωματεία και φορείς της πόλης, οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα του κουρδικού λαού, αλλά και για την καταγγελία της ελληνικής κυβέρνησης συνεχίστηκαν την Κυριακή 21.2.99, μέρα των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων από τους Τούρκους. Μοιράστηκε από τους φορείς η σχετική ανακοίνωση - καταγγελία, ενώ υψώθηκε πανό απέναντι από το χώρο των επισήμων. Οι συμμετέχοντες, αλλά και ο λαός της πόλης με συνθήματα εξέφρασαν, μια ακόμα φορά, την αλληλεγγύη τους στους Κούρδους αγωνιστές και την απαίτηση για την απελευθέρωση του Οτσαλάν, αλλά και καταδίκασαν την ελληνική κυβέρνηση, την ΕΕ και την ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων. Κι όλα αυτά είχαν αποδέκτη τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης υπουργό παρά τω πρωθυπουργό Κ. Γείτονα.

Το περασμένο Σάββατο 20.2.98 το πρωί, στη Λευκάδα πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη πολιτική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία των τελευταίων χρόνων με συνθήματα για την ελευθερία του Οτσαλάν και το Κουρδιστάν, κατά της νέας τάξης πραγμάτων των Αμερικάνων και της ΕΕ.

Περισσότερα από 500 άτομα που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγ. Μηνά, βροντοφώναξαν συνθήματα καταδίκης για τη σύλληψη και παράδοση του Κούρδου ηγέτη. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης. Εγινε πορεία και εγκρίθηκε ψήφισμα, ενώ άρχισαν να συγκεντρώνονται υπογραφές υποστήριξης.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η συσταθείσα πριν λίγες μέρες "Επιτροπή Αλληλεγγύης" από εκπροσώπους μαζικών φορέων, συνδικαλιστικών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων προσώπων. Στους συγκεντρωμένους μίλησε εκ μέρους της Επιτροπής ο Γ. Λιβιτσάνος,πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ