Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
Το ΠΑΣΟΚ δε φταίει σε τίποτα...

Διαχωρισμό των ευθυνών της κυβέρνησης Σημίτη από το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν, επιχείρησε να κάνει χτες μπροστά στη γενική κατακραυγή που έχει ξεσπάσει ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα κεντρικά γραφεία της Χ. Τρικούπη. Αφού υποστήριξε ότι "κανείς δεν έχει το δικαίωμα της σιωπής", η οποία, όπως είπε, θα ήταν "φυγοδικία", ανέφερε: "Είναι αθέμιτη βέβαια και απαράδεκτη η επιδίωξη να χρεωθεί το ΠΑΣΟΚ με το άγος μιας "εθνικής προδοσίας". Αλλο πράγμα είναι οι κατακριτέοι χειρισμοί και άλλο πράγμα η απόπειρα χρέωσης συλλήβδην στην ηγεσία του χώρου μας μιας τέτοιας καταγγελίας".

Ο Κ. Σκανδαλίδης απέφυγε συστηματικά να αναφερθεί άμεσα στο όνομα του Κ. Σημίτη και υποστήριξε ότι η υπόθεση Οτσαλάν "δεν πρέπει να θέσει σε αμφισβήτηση ή να αλλάξει τους στρατηγικούς προσανατολισμούς της χώρας και να διασαλεύσει το κλίμα πολιτικής σταθερότητας". Ωστόσο, μίλησε για "αλλαγή πλεύσης" του ΠΑΣΟΚ, την οποία πρέπει να σηματοδοτήσει το 5ο Συνέδριο που ξεκινάει στις 18 Μάρτη. Και στο σημείο αυτό τάχθηκε κατά της αναβολής του, λέγοντας ότι "κάθε αναβολή θα σήμαινε αποδοχή της φθίνουσας πορείας, της συρρίκνωσης και με πιο γρήγορο βηματισμό θα μας έφερνε στην ήττα". Βέβαια, αυτή την "αλλαγή πλεύσης" την εντόπισε στην αναβάθμιση και την ενίσχυση του ρόλου του Εκτελεστικού Γραφείου σε "κέντρο λήψης αποφάσεων και συντονισμού των συνολικότερων πολιτικών μας και διαχείρισης και των κρίσεων και κάθε άλλη δυσκολίας", αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής "σε μάχιμο καθημερινό όργανο χάραξης πολιτικής".

Τάχθηκε ενάντια στο να τεθεί στο Συνέδριο θέμα ηγεσίας, χαρακτηρίζοντας ως "κερκόπορτα" για το ΠΑΣΟΚ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ είπε ότι είναι αντίθετος και στην εκλογή αντιπροέδρου του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα σηματοδοτούσε διαρχία. Παρ' όλα αυτά, μέσα από τα όσα είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, είναι σαφής η προσπάθειά του, μέσω του κομματικού μηχανισμού, να κηρύξει μια εκστρατεία αντιστροφής του κλίματος, ώστε να μπορεί αργότερα να υποστηρίξει ότι αυτός έκανε ό,τι μπορούσε.

Αυτή την Κυριακή στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ θα γίνει η εκλογή των 5.000 αντιπροσώπων για το Συνέδριο και για τις 12 και 13 Μάρτη αναγγέλθηκε η σύγκληση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ για να συζητήσει τον απολογισμό της, ενόψει του συνεδρίου και να καταρτίσει την ημερήσια διάταξη των εργασιών αυτού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ