Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων

Μαζικά συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων συνεχίζουν με ανακοινώσεις - καταγγελίες τους την καταδίκη της κυβερνητικής στάσης, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα του κουρδικού λαού και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν όλοι στα συλλαλητήρια που οργανώνονται.

  • Ενδεικτικά η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στο παναττικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη 25.2.99 και στην πορεία προς τη Βουλή, τα γραφεία της ΕΕ και την αμερικανική πρεσβεία. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά, αναφέρεται σε άλλο σημείο, τη στάση υποταγής που δείχνει η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στους Αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές, στάση που ντροπιάζει τον ελληνικό λαό, του θίγει το φιλότιμο, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις. Δεν είναι τρομοκράτης ο κουρδικός λαός. Οι λαοί παλεύουν για την εθνική τους ανεξαρτησία, δεν είναι τρομοκράτες. Τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές και η νέα τάξη που προσπαθούν να επιβάλουν στους λαούς με τη βία και το αίμα.
  • Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά - Περιχώρων διαμαρτύρεται έντονα που τόσο επιπόλαια χειρίστηκαν το θέμα παραχώρησης ασύλου, με αποτέλεσμα να παραδοθεί ο Οτσαλάν στην Τουρκία με ευθύνη όλης της ελληνικής κυβέρνησης. Καταγγέλλουμε προς τον ελληνικό λαό την ελληνική κυβέρνηση και κάθε υπεύθυνο που χειρίστηκε την παράδοση του Α. Οτσαλάν στην τουρκική κυβέρνηση, καταλήγει η ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου.
  • Το Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ - ΟΚΑ Αμαρουσίου και γύρω δήμων εκφράζει την αγανάκτηση των συνταξιούχων. Καταγγέλλει την υποκριτική συμπεριφορά της ΕΕ και των ΗΠΑ. Οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να συμπαραστέκονται στον αγώνα του κουρδικού λαού.
  • Η Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών εκφράζει τη συμπαράστασή της στον κουρδικό λαό και αναγγέλλει πρωτοβουλίες για τη σωτηρία του Οτσαλάν.
  • Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής με ψήφισμά της καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση και την υποκρισία της ΕΕ και καλεί σε πανστρατιά για τη σωτηρία του Οτσαλάν και δικαίωση των Κούρδων.
  • Το ΔΣ Δασκάλων - Νηπιαγωγών και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου καταγγέλλουν τους υπεύθυνους για την παράδοση του Οτσαλάν και εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των Κούρδων. Καταδικάζουμε την ελληνική κυβέρνηση, τονίζεται, γιατί υποταγμένη στις επιλογές των μεγάλων δυνάμεων, στα οικονομικά τους συμφέροντα και στην επεκτατική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης δεν όρθωσε το ανάστημά της για να ξυπνήσει συνειδήσεις των φίλων και συμμάχων Ευρωπαίων, να τους θυμίσει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν χρηματιστηριακή αξία, είναι στάση και θέση ηθικής και αξιοπρέπειας και το λιγότερο, ανθρωπιάς...
  • Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ ανακοίνωσαν πως αναλαμβάνουν διεθνή πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Οτσαλάν. Το ΕΚΑ, απευθυνόμενο προς τη Διαρκή Διάσκεψη των Συνδικάτων των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών, κάνει έκκληση για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης των χωρών τους για το κουρδικό ζήτημα. Το ΕΚΑ θεωρεί ότι "με τη συγκεκριμένη υπόθεση δοκιμάζονται σκληρά πανανθρώπινες αξίες και αρχές του διεθνούς δικαίου που ιδιαίτερα τα συνδικάτα και οι λαοί μας έχουν υποχρέωση να υπερασπιστούν, ανεξάρτητα από τη στάση ή τις πολιτικές επιδιώξεις κυβερνήσεων".

Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ χαιρετίζει τον αγώνα του κουρδικού λαού. Προσκαλεί σε "άμεση συνάντηση τους εκπροσώπους των Κούρδων μεταναστών στη χώρα μας, προκειμένου να εξευρεθούν κοινοί τρόποι αντίδρασης και ενίσχυσης του δίκαιου αγώνα τους". Ανακοινώνει πως η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ απέστειλε στις Ευρωπαϊκές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και στην Παγκόσμια Οργάνωση Ενέργειας επιστολή με την οποία ζητεί "την ενεργό παρουσία της στην ευαισθητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο κουρδικό ζήτημα"...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ