Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατακερματισμός με... συνοπτικές διαδικασίες

Ψηφίστηκε χτες το νομοσχέδιο που οδηγεί τη ΔΕΘ στους ιδιώτες

Με την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και σε μια συνεδρίαση ψηφίστηκε χτες το νομοσχέδιο κατακερματισμού της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στην προοπτική ιδιωτικοποίησής της.Εκ μέρους της κυβέρνησης, προβλήθηκαν τα επιχειρήματα της ανάγκης για ευελιξία και εκσυγχρονισμό της.Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου,χαρακτήρισε τουλάχιστον ύποπτη τη σπουδή της κυβέρνησης να ψηφίσει ταχύτατα το νόμο για το διαχωρισμό της ΔΕΘ, την ίδια ώρα που άλλα αναγκαία νομοσχέδια όπως π.χ. το αναμενόμενο νομοσχέδιο για τους νεο-πρόσφυγες έχει καθυστερήσει οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ υποστήριξε ότι οι προφάσεις της κυβέρνησης για αλλαγή της δομής της ΔΕΘ δε στηρίζονται στην πραγματικότητα, αφού δε συντρέχουν λόγοι για την αλλαγή. Αποκαλύπτοντας τις πραγματικές κυβερνητικές προθέσεις, ο Σταύρος Παναγιώτου τόνισε ότι "ο πραγματικός σκοπός του συζητούμενου νομοσχεδίου είναι να ανοίξει ο δρόμος για την εκμετάλλευση της σημερινής, άλλα και της μελλοντικής υποδομής της ΔΕΘ από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα". "Γι' αυτό - σημείωσε - ως κυβέρνηση καταφεύγετε στο τέχνασμα του διαχωρισμού της με τη μορφή δύο εταιριών". Σχολιάζοντας την πορεία που προδιαγράφεται για τη ΔΕΘ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει την παραχώρηση σταδιακά δραστηριοτήτων της έκθεσης στην ιδιωτική πρωτοβουλία με βάση τη γνωστή τακτική της για ξεπούλημα κερδοφόρων δημόσιων δραστηριοτήτων σε ιδιώτες.

Σχετικά με τα άρθρα του νομοσχεδίου ο Σταύρος Παναγιώτου τόνισε ότι για το διαχωρισμό της ΔΕΘ, δεν αναφέρονται ρητά τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης, δημιουργώντας προϋποθέσεις προβλημάτων στο μέλλον, ενώ ταυτόχρονα ασαφείς είναι οι διατάξεις σε σχέση με τις θέσεις εργασίας και τα μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Στ. Παναγιώτου στις επιπτώσεις της επικείμενης ιδιωτικοποίησης, λέγοντας ότι εκθέσεις προώθησης των ελληνικών προϊόντων, θα σταματήσουν εφόσον δε θα πληρούν τα κριτήρια του κέρδους, ενώ ταυτόχρονα ολοένα πιο δύσκολη θα είναι η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ