Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υβρεις και ψέματα

Προκλητικός χτες ο υφυπουργός Παιδείας, επιχείρησε να "θολώσει τα νερά" για την προοπτική ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημιακών δασών

Υβριστικός, προκλητικός, αλλά και εσκεμμένα ανακριβής παρουσιάστηκε χτες στη Βουλή, ο υφυπουργός Παιδείας, Γ. Ανθόπουλος,απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχιλλέα Κανταρτζή,σχετικά με τη συγχώνευση του Ταμείου Διοίκησης Πανεπιστημιακών Δασών και του Ταμείου Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης! Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τους σε ΝΠΙΔ την ίδια ώρα που αυτό προβλέπεται στον προϋπολογισμό, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΚΚΕ "σεναριογράφους"!

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Γ. Ανθόπουλου ο οποίος είπε για τις καταγγελίες περί προοπτικής ιδιωτικοποίησης ότι "πρόκειται για ένα σενάριο πολλή καλής φαντασίας, που στηρίζεται σε λανθασμένη πληροφόρηση", αφού "διαμορφώνεται με ΠΔ ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου".

Αποστομωτική όμως ήταν η απάντηση του βουλευτή του Κόμματος Αχιλλέα Κανταρτζή, ο οποίος ανάγνωσε την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμου, όπου προβλέπει με σαφήνεια, στη σελίδα 227, ότι η συγχώνευση των διοικήσεων γίνεται στην "προοπτική κατάργησης και άσκησης αρμοδιοτήτων από Ειδικό ΝΠΙΔ Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας ΑΠΘ"!!! Μάλιστα, εξηγώντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, ο βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε πως γίνονται "γιατί το δάσος του Περτουλίου (σσ πανεπιστημιακό δάσος) είναι από τα καλύτερα δάση στην Ελλάδα", όποτε επιδιώκεται να ανοίξουν "το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημά" του. Παρ' όλα αυτά ο υφυπουργός Παιδείας, συνέχισε να κάνει ότι... δεν καταλαβαίνει και στη δευτερολογία του επέμεινε λέγοντας πως δεν υπάρχει θέμα δξμιουργίας ΝΠΙΔ, αφού το σχετικό ΠΔ κάνει λόγο για ΝΠΔΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ