Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ενταθεί η μάχη με το κουπόνι στο χέρι

Δυναμικά, από την πρώτη κιόλας μέρα, μπήκαν στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης στο δίμηνο Φλεβάρη - Μάρτη για τις ευρωεκλογές του Ιούνη οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες και τα μέλη της ΚΝΕ, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. Το πλατύ πολιτικό άνοιγμα που σχεδιάζει το Κόμμα προδιαγράφεται και ευρύτερο και ποιοτικότερο από προηγούμενες πολιτικές εξορμήσεις.

Ολο το Κόμμα ρίχνεται σ' αυτή τη μάχη με βασικό όπλο του τη δικαίωση των θέσεων και της πολιτικής του σε καθημερινή βάση, το κύρος του μέσα στους λαϊκούς αγώνες και την εμπιστοσύνη του λαού και της νεολαίας, που εκφράζεται και με την προσφορά, από το υστέρημά τους, για την οικονομική στήριξή του. Τη Δευτέρα το βράδυ σε όλες τις Νομαρχιακές Οργανώσεις κατέφθαναν οι σύντροφοι υπεύθυνοι για την οικονομική δουλιά από τις Αχτίδες και τις ΚΟΒ, παραδίδοντας τους πρώτους καρπούς της ανταπόκρισης των εργαζομένων.

Το συνολικό πανελλαδικό ποσοστό κάλυψης του πλάνου βρίσκεται στο 12,23%, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που έφταναν σχετικά νωρίς προχτές το απόγευμα.Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν στη μισή σχεδόν Ελλάδα, δυσκόλεψαν την προσέλευση στις έδρες των Νομαρχιακών του Κόμματος και την έγκαιρη παράδοση της οικονομικής δουλιάς. Από τη συνολική εικόνα που νωρίς τη Δευτέρα το απόγευμα είχε φθάσει, εννέα Οργανώσεις ξεπέρασαν το 20% του πλάνου τους και έχουν μπει στην κορυφή της άμιλλας μεταξύ των Νομαρχιακών, που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Ο απολογισμός της πρώτης μέρας δίνει το έναυσμα στα μέλη του Κόμματος σε όλη τη χώρα, ώστε με ακόμη μεγαλύτερη ορμή να φτάσουμε σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε χώρο δουλιάς με το κουπόνι και τη διακήρυξη στο χέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ