Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παίρνει "κεφάλι" η μερική απασχόληση

Στο 18,8% έφτασε το ποσοστό της μερικής απασχόλησης των προσληφθέντων τον Οκτώβρη του 1998 (13,7% για τους άντρες και 19,6% για τις γυναίκες). Το στοιχείο προκύπτει από δειγματοληπτική έρευνα που έγινε από τον ΟΑΕΔ και στην οποία επισημαίνεται, ότι πολλές ήταν οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης στο χώρο της εκπαίδευσης.

Δεδομένου ότι τα επίσημα στοιχεία εμφάνιζαν μέχρι τώρα τη μερική απασχόληση στη χώρα μας λίγο περισσότερο από 5%, γίνεται φανερό ότι το φαινόμενο εξαπλώνεται ραγδαία. Γεγονός, βέβαια, που μόνο τυχαίο δεν είναι. Αλλωστε, είναι γνωστές οι άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Εργασίας για την προώθηση της μερικής απασχόλησης, όπως και η νομοθέτηση μιας σειράς, σχετικών διατάξεων για το σκοπό αυτό.

Φροντίζουν, βλέπετε, για το καλό των Ελλήνων εργαζομένων. Σκέφθηκαν, προφανώς, ότι με τη μερική απασχόληση θα έχουν περισσότερο... ελεύθερο χρόνο! Και νάσου, κάθε τόσο και νέα προγράμματα επιδότησης εργοδοτών για τη δημιουργία νέων θέσεων μερικής απασχόλησης. Το τελευταίο ανακοινώθηκε μόλις προχτές. Φροντίζουν για την ξεκούρασή μας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ