Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψηλά η σημαία του αγώνα σε όλη τη χώρα

Μέρα με τη μέρα οι μαθητές εντείνουν τους ρυθμούς προετοιμασίας τους για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Ανάλογες προετοιμασίες πραγματοποιούν οι μαθητές στην Κρήτη, που την ίδια μέρα στις 5 Φλεβάρη διοργανώνουν με τη συμμετοχή φορέων και εργατικών σωματείων παγκρήτιο συλλαλητήριο, στο Νομό Ηρακλείου. Καθημερινά πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία, σε Αθήνα και επαρχία, στις οποίες οι μαθητές αποφασίζουν μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, αλλά και κλιμάκωση των πολύμορφων συντονισμένων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με καταλήψεις, συναυλίες, μαθητικά μπλόκα και άλλες μορφές αγώνα, που αποφασίζουν τα Τοπικά Συντονιστικά Αγώνα, σε κάθε δήμο, πόλη και νόμο της χώρας. Σήμερα συνεδριάζουν τα Συντονιστικά Αγώνα σε Βόλο, Καρδίτσα, ενώ αύριο Τετάρτη συνεδριάζει το Συντονιστικό στο Αγρίνιο.

Στα Τρίκαλα

Μέχρι και χτες τα περισσότερα σχολεία στο νόμο τελούσαν υπό κατάληψη, ενώ με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά στα σχολεία του νομού, οι μαθητές αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 5 του Φλεβάρη στην Αθήνα.

Βόλος

Στο Βόλο 30 σχολεία τελούν υπό κατάληψη, ενώ ήδη 14 σχολεία με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στις 5 Φλεβάρη στην Αθήνα. Σήμερα επίσης, συνεδριάζει το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών για να αποφασίσει την παραπέρα πορεία των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Λάρισα

Συνεχίζονται οι γενικές συνελεύσεις των μαθητών στα σχολεία του νομού. Ηδη 15 Λύκεια έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Φλεβάρη, ενώ τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν οι γενικές συνελεύσεις και στα υπόλοιπα σχολεία του νομού.

Καρδίτσα

Σήμερα, συνεδριάζει το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών στην Καρδίτσα, για να αποφασίσει για την παραπέρα πορεία των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Χαλκίδα

Στη Χαλκίδα, σε κατάληψη εξακολουθούσαν μέχρι χτες να βρίσκονται 8 από τα 9 Λύκεια της πόλης, ενώ χτες συνεδρίασε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της πόλης για να συζητήσει τη συμμετοχή των μαθητών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Παράλληλα, οι μαθητές προσανατολίζονται σε κατά τόπους κινητοποιήσεις καθημερινά. Στη Λαμία, όλα τα σχολεία έμειναν χτες κλειστά λόγω κακοκαιρίας.

Αιτωλοακαρνανία

Συνεχίζουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις και οι μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας,οι οποίοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για το συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή 5 Φλεβάρη στην Αθήνα. Ενώ για αύριο, Τετάρτη, το Συντονιστικό Αγώνα Αγρινίου, η τοπική ΕΛΜΕ και το Εργατικό Κέντρο της πόλης διοργανώνουν συναυλία, στις 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημοκρατίας.

Κύμα τρομοκρατίας ενάντια στους μαθητές έχει εξαπολυθεί στο Αγρίνιο. Μαθητής, μέλος του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αγρινίου, μηνύθηκε σαν υπαίτιος για ζημιά που προκλήθηκε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο έξω από το υπό κατάληψη σχολείο του, αλλά και για ζημιές που έκαναν μαθητές του ΙΕΚ που συστεγάζεται με το σχολείο του, αλλά που δε βρίσκεται υπό κατάληψη! Στο Μεσολόγγι ανέλαβαν δουλιά τα περιπολικά της Αστυνομίας που βρίσκονται έξω από τα σχολεία και απειλούν με συλλήψεις όποιον μαθητή θέλει να κάνει κατάληψη!

Κέρκυρα

Πάνω από 30 σχολεία τελούν υπό κατάληψη στην Κέρκυρα.Οι μαθητές προετοιμάζονται για το συλλαλητήριο της Παρασκευής. Εντονες προετοιμασίες για την Παρασκευή γίνονται και στην Αρτα και τα Γιάννενα.

Μυτιλήνη

Στη Μυτιλήνη μέχρι και χτες όλα τα Λύκεια τελούσαν υπό κατάληψη. Χτες μέχρι το απόγευμα είχαν ολοκληρωθεί όλες οι γενικές συνελεύσεις στα σχολεία του νομού και όλα έδειχναν ότι οι μαθητές θα συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στις 5 Φλεβάρη στο Σύνταγμα. Επίσης, την Πέμπτη 4 Φλεβάρη στις 11 π.μ. οι μαθητές διοργανώνουν συναυλία στην κεντρική πλατεία της Μυτιλήνης.

Ικαρία

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι μαθητές για το συλλαλητήριο της Παρασκευής στις 5 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στον Αγιο Κύρηκο, που αποφάσισε το Συντονιστικό. Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί οι γενικές συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία στην Ικαρία και τη Σάμο.

Κρήτη

Εντείνουν τους ρυθμούς προετοιμασίας τους οι μαθητές για την καλύτερη προετοιμασία του παγκρήτιου συλλαλητηρίου που θα γίνει την Παρασκευή στις 5 Φλεβάρη στο Ηράκλειο, με συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και κατάληξη στη Νομαρχία. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν μαθητές και από τους 4 νομούς καθώς και φορείς της εκπαίδευσης, σύλλογοι γονέων, μαζικοί φορείς και εργατικά σωματεία. Στο Ηράκλειο πάνω από τα μισά σχολεία τελούν υπό κατάληψη, ενώ αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν όσον αφορά τις καταλήψεις, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασήθι. Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθούν οι γενικές συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία στην Κρήτη, ενώ όλα δείχνουν από τις μέχρι τώρα αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων ότι οι μαθητές θα συμμετάσχουν μαζικά στο παγκρήτιο συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ