Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στα σκαριά "πατριωτική κίνηση"

Με πρωτοβουλία του Στ. Παπαθεμελή

"Σκοπός της πατριωτικής κίνησης που θα συγκροτήσουμε σύντομα, κίνηση πολιτών και όχι πολιτικών, δε θα είναι η εντόπιση και διατύπωση της παθογένειας που χαρακτηρίζει τη σημερινή κατάσταση. Θα είναι ένας άγρυπνος πομπός μηνυμάτων προς όλα τα κέντρα αποφάσεων και εξουσίας".

Αυτά τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Στέλιος Παπαθεμελής,στην ειδική εκδήλωση για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού του γραφείου, που έγινε την Κυριακή το πρωί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος τόνισε εξάλλου ότι η νέα κίνηση που ιδρύεται, με πρωτοβουλία του, θα συγκροτηθεί επίσημα σε συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην Αθήνα.

Κατά τον Στ. Παπαθεμελή, το βασικό σημερινό πρόβλημα του ελληνισμού είναι η "έλλειψη ανδρισμού", που εκδηλώνεται με τη συνεχή υποχωρητικότητα απέναντι στην Τουρκία, όπως έδειξε και η πρόσφατη εθνική ήττα με την υπόθεση των πυραύλων "S-300".

Για τους βασικούς υποκινητές όμως της επικίνδυνης κατάστασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τους επιδιαιτητές της κρίσης του Αιγαίου, δηλαδή τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ, που στηρίζουν και ενθαρρύνουν την τουρκική αδιαλλαξία, δεν είπε ούτε λέξη ο Στ. Παπαθεμελής.

Φαίνεται ότι ο "ανδρισμός" και η εθνικά υπερήφανη στάση εξαντλείται μόνο στους γείτονες και δεν αγγίζει καθόλου του ισχυρούς ηγεμόνες και των δύο χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ