Σάββατο 9 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Μπορεί να σωθεί με συντονισμένους αγώνες

Σε γενική και συντονισμένη κινητοποίηση προχωρούν οι μαζικοί φορείς της Καρδίτσας, προκειμένου να σωθεί η Ενωση Συνεταιρισμών του νομού, που οδηγείται στο κλείσιμο, με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης. Σε σύσκεψη μαζικών φορέων αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις, μ' απαρχή τη συμμετοχή όλων στο αγροτικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 15 Γενάρη, στο οποίο ένα από τα αιτήματα θα είναι και η σωτηρία και ανάπτυξη της Ενωσης προς όφελος των αγροτών, αλλά και να μην ισχύσουν οι απολύσεις εργαζομένων της Ενωσης, (43 έγιναν παλιότερα κι άλλες 50 προγραμματίζει τώρα το ΔΣ).

Στη σύσκεψη μετά την ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί στην Ενωση από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Αρ. Τσιαλούκη,ακολούθησαν παρεμβάσεις των εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν.

Ο Β. Μπούτας,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και βουλευτής του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στη γενικότερη κυβερνητική επίθεση εναντίον των συνεταιρισμών και στην ανάγκη συντονισμού του αγώνα των αγροτών, των εργαζομένων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλων των φορέων του νομού για την αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής και τη σωτηρία της Ενωσης που αποτελεί αποκούμπι για τους αγρότες, δίνει δουλιά σε εργαζόμενους και συντηρεί ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας της Καρδίτσας.

Ο Β. Παπαλίτσας,μέλος του ΔΣ της Ενωσης, χαρακτήρισε πολιτικό το πρόβλημα και κατηγόρησε την πλειοψηφία του ΔΣ ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία για την, κατά γράμμα, υλοποίηση της αντισυνεταιριστικής κυβερνητικής πολιτικής.

Ο Στ. Γούλας,πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, αφού επισήμανε ότι η απουσία όλων των άλλων, εκτός του Β. Μπούτα, βουλευτών του νομού από τη σύσκεψη, δείχνει πως αποφεύγουν να πάρουν ανοιχτή και σαφή θέση για "καυτά προβλήματα" της περιοχής, χαρακτήρισε ως "πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα" αυτό που συντελείται στην Ενωση και πρότεινε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο Χρήστος Τέγος,νέος δήμαρχος Καρδίτσας, δήλωσε την ενεργό συμπαράσταση και συμπαράταξη της Δημοτικής Αρχής σε οποιαδήποτε μορφής αγώνα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι της Ενωσης και οι φορείς, επισημαίνοντας ότι αποτελεί εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους η υπόσχεση αρμοδίων πως υπάρχει δυνατότητα απορρόφησης των απολυμένων στους νέους δήμους, οι οποίοι και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν εργασιακά προβλήματα.

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν ο δήμαρχος Παλαμά Κ. Εξαρχος,ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Σπ. Ευαγγελόπουλος,ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ενωσης Σοφάδων Ε. Πόπωτας,ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Β. Γιαννούλας,νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο εκπρόσωπος της τοπικής εκκλησίας και των άλλων μαζικών φορέων που συμμετείχαν, ενώ στην παρέμβασή του ο Κ. Θεοδωρίδης,εκπρόσωπος της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι ο λαός της Καρδίτσας μπορεί με τους ενωτικούς και συντονισμένους αγώνες του ν' αντιμετωπίσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που ευθύνεται και για τα προβλήματα της Ενωσης Συνεταιρισμών και γενικότερα της περιοχής, αλλά και να στείλει ένα ακόμα πολιτικό μήνυμα αντίστασης κι αντεπίθεσης στις ερχόμενες ευρωεκλογές, στηρίζοντας το ΚΚΕ, που μάχεται εναντίον αυτής της καταστροφικής για τη χώρα μας πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ