Κυριακή 13 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απίστευτη προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ

Τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα, αλλά και πελώρια ερωτήματα προκαλούνται από τις αναφορές που υπάρχουν για το ΚΚΕ στο σαραντασέλιδο "ενημερωτικό σημείωμα", που μοιράστηκε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να γίνουν ικανοί υπερασπιστές και προπαγανδιστές της αντιμεταρρύθμισης Αρσένη.

Τα όσα περιλαμβάνονται σε αυτό σε σχέση με το ΚΚΕ είναι τουλάχιστον άθλια και προβοκατόρικα και, το χειρότερο, δημιουργούν το πολιτικό υπόβαθρο για μια βρώμικη, ακόμα και βίαιη αντιμετώπιση των κομμουνιστών.

Για να προλάβουμε τυχόν ενστάσεις περί "υπερβολών των κομμουνιστών", παραθέτουμε ορισμένα σημεία: Το ΚΚΕ, αναφέρεται στο σημείωμα, "υποκινεί τις καταλήψεις με σαφώς διακριτό οργανωτικό τρόπο, που στις περισσότερες περιπτώσεις έχει εκδηλωθεί με καθαρά πραξικοπηματικό τρόπο. Ολιγομελείς συντονιστικές επιτροπές ελεγχόμενες από εξωσχολικά στοιχεία παρακάμπτουν τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια και καταλαμβάνουν τα σχολεία, χρησιμοποιώντας καθαρή βία" (!!!). Και παρακάτω: "Το ΚΚΕ επιδιώκει την αναμέτρηση με την ελπίδα ότι αυτή η προκλητική συμπεριφορά ίσως αναδείξει το θύμα - ήρωα (!!!) που χρειάζεται για να ανατρέψει την εκπαιδευτική πολιτική και την κυβέρνηση".

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν πρόκειται απλά για μια διαστρέβλωση των θέσεων και της πρακτικής του ΚΚΕ και των κομμουνιστών στο μαζικό κίνημα, αλλά για καθαρή προβοκάτσια που προοιωνίζεται τα χειρότερα.

Ο Κ. Σημίτης είναι ενημερωμένος για το κατάπτυστο περιεχόμενο αυτού του κειμένου και το έχει εγκρίνει; Αν ναι, τότε τα πράγματα δεν είναι απλώς σοβαρά για τη δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο, αλλά πολύ χειρότερα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ