Τρίτη 3 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανοχή της κυβέρνησης στους φασίστες

"Η διεθνής σύναξη φασιστών στη Θεσσαλονίκη, κατά τις ημέρες της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα και της επετείου του αντιφασιστικού ΟΧΙ, αποτελεί πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας, αλλά δημιουργεί και βάσιμες ανησυχίες γιατί παρόμοιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες πραγματοποιούνται ανεμπόδιστα στη χώρα μας", επισημαίνει σε Ερώτησή του, που απευθύνεται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Φ. Πετσάλνικο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας.

"Ενώ οι προθέσεις των οργανωτών είναι σαφείς, ερωτηματικά γεννιούνται για τη στάση της κυβέρνησης, που κρατάει στάση ανοχής και για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και γενικότερα", επισημαίνει ο βουλευτής.

Ο Στρ. Κόρακας ρωτά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, αν το ΥΔΤ και η ΕΛΑΣ γνώριζαν ότι επρόκειτο να γίνει η συνάντηση νεοναζιστών και νεοφασιστών στη Θεσσαλονίκη. Επίσης ρωτά για ποιο λόγο ανέχτηκαν την είσοδο στη χώρα εκπροσώπων νεοναζιστικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο, γιατί αντιμετώπισαν παθητικά τη συγκεκριμένη εκδήλωση και αν θα συνεχιστεί η "διακριτική" συμπεριφορά των αρχών απέναντι σε παρόμοιες δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ