Τρίτη 3 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΤΑ
Απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Σε 24ωρη απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο της ιδιωτικοποίησης που έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, κατεβαίνουν την Πέμπτη 5 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ. Με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση δημιουργεί εκείνο το νομοθετικό πλαίσιο που, εναρμονισμένο με τις κοινοτικές οδηγίες της απελευθέρωσης, οδηγεί τις ιδιωτικές ταχυδρομικές εταιρίες από το ημίφως της παρανομίας στη νόμιμη δράση της κερδοσκοπίας και μάλιστα σε βάρος των ΕΛΤΑ. Το νομοσχέδιο έρχεται να βάλει και με τη βούλα του νομοθέτη σε εφαρμογή το Επιχειρησιακό Σχέδιο των ΕΛΤΑ και το Συμβόλαιο Διαχείρισης, που στον πυρήνα της φιλοσοφίας τους στοχεύουν: Στην υπονόμευση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του Οργανισμού, τη συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων σε αυτόν και την παραχώρηση του δικτύου του προς αξιοποίηση από τις ιδιωτικές ταχυδρομικές εταιρίες ντόπιες και ξένες.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ έγινε για άλλη μια φορά φανερή η αδιέξοδη επιλογή της πλειοψηφίας, που ενώ διατυμπανίζει τη συμφωνία της με το Επιχειρησιακό Σχέδιο και το Συμβόλαιο Διαχείρισης, ταυτόχρονα διατυπώνει τη διαφωνία της σε μια σειρά διατάξεις του νομοσχεδίου, που απορρέουν όμως από τα δύο πρώτα κείμενα και την πολιτική που αυτά υπηρετούν. Η αντιφατική αυτή πολιτική της πλειοψηφίας της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ, μόνο αποπροσανατολιστικά λειτουργεί και σίγουρα δε συμβάλλει στην αγωνιστική συσπείρωση και την αντίσταση των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Η "Δημοκρατική Συνεργασία", με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την υποκριτική τακτική και συναινετική στάση της πλειοψηφίας της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ και εκφράζει τη ριζική της αντίθεση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν καθολικά στην απεργία και να την μπολιάσουν με τα πραγματικά ταξικά αιτήματα, αντιστεκόμενοι στην ιδιωτικοποίηση και το χτύπημα του δημόσιου ταχυδρομείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ