Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΠΑΠ - ΗΣΑΠ
Χωρίς ηλεκτρικό, τρόλεϊ και πράσινα αύριο, για έξι ώρες

Να πάρουν μαζικά και αποφασιστικά μέρος στην αυριανή στάση εργασίας, καλεί τους εργαζόμενους η ΔΑΣ - ΟΑΣΑ, κάνοντας τον αγώνα δική τους υπόθεση

Ακινητοποιούνται εκ νέου αύριο για έξι ώρες (11 π.μ. - 5 μ.μ. ) τα τρόλεϊ, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τα πράσινα λεωφορεία.

Οι εργαζόμενοι στους δύο συγκοινωνιακούς φορείς (ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ) συμμετέχουν στην εξάωρη στάση που κήρυξε η Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού Αυτοκινήτων Ελλάδας (ΟΥΠΑΕ), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και στην επιχειρούμενη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, μέσω των νέων κανονισμών εργασίας, που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην αυριανή στάση εργασίας δε μετέχουν οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία), καθώς η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ, στην ηγεσία του συνδικάτου τους, αρνείται κάθε μορφή κινητοποίησης για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων.

Σε χτεσινή τους κοινή ανακοίνωση τα σωματεία των εργαζομένωνεπισημαίνουν ότι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν από τις προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τώρα, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων κοινής αποδοχής, εισπράττουν "τον εμπαιγμό, την αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό των αρμοδίων".

Σημειώνεται ότι τις ώρες της αυριανής στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο έχουν προγραμματίσει κοινή συγκέντρωση στο θέατρο "Γκλόρια", με σκοπό να πάρουν αποφάσεις για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους.

Με την ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ, ζητούν την κατανόηση του επιβατικού κοινού, επισημαίνοντας ότι υπεύθυνη για την όποια ταλαιπωρία τους, είναι η κυβέρνηση που αρνείται το διάλογο ουσίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και προβάλλει "ως πανάκεια την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, αδιαφορώντας για την ασφαλή και αξιόπιστη μετακίνηση του επιβατικού κοινού".

Η ΔΑΣ

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ - ΟΑΣΑ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), καλεί όλους τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες να πάρουν μέρος στην αυριανή στάση εργασίας, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας για 100% δημόσιο και ενιαίο συγκοινωνιακό φορέα, με ίσα δικαιώματα και κατακτήσεις για όλους τους εργαζόμενους, σύμφωνα με το ομόφωνο ψήφισμα όλου του συνδικαλιστικού κινήματος από το 1992, "πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, έστω και αν κύκλοι εντός και εκτός συγκοινωνιών θέλουν τον αγώνα σα "ντουφεκιά στον αέρα" ή ως αιτία για μεγαλύτερη κόντρα και διάσπαση του κλάδου".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ