Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα η συνέλευση της ΕΙΝΑΠ

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν και σήμερα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, καθώς είναι η τελευταία μέρα της πενθήμερης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών. Στις 11π.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου "Σωτηρία" θα γίνει η γενική συνέλευση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), για να καθορίσουν οι γιατροί την πορεία του αγώνα τους.

Οι γιατροί του "Ασκληπιείου Βούλας" έκαναν χτες γενική συνέλευση και αποφάσισαν το κλείσιμο της εφημερίας από μεθαύριο Παρασκευή. Δηλαδή, θα αντιμετωπίζονται μόνο τα άκρως επείγοντα περιστατικά, μέχρι να γίνουν αποδεκτά τα προγράμματα των εφημεριών, όπως έχουν κατατεθεί από την Επιστημονική Επιτροπή και μέχρι να καταβληθούν τα αναδρομικά του μισθού από 1.1.1998. Η γενική συνέλευση καλεί την ΕΙΝΑΠ να συνεχίσει τις διεκδικήσεις της, σύμφωνα με τα διατυπωμένα αιτήματα, χωρίς να ενδώσει στη διασπαστική λογική του υπουργείου Υγείας.

Συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας έκαναν χτες γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου, που αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία - όχι πια με αίτημα την αποδοχή του προγράμματος εφημεριών από το υπουργείο, καθώς αυτό εκτίμησαν ότι ικανοποιήθηκε, αλλά την καταβολή των αναδρομικών μισθού από 1.1.1998. Επίσης, αποφάσισαν να αναστείλουν τις καθημερινές συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε χώρους του νοσοκομείου.

Οι γιατροί του "Κρατικού" και του "Σωτηρία" θα κάνουν σήμερα στις 9π.μ. κατάληψη στα γραφεία κίνησης ασθενών. Στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν στο "Κρατικό" και θα κάνουν συμβολική πορεία στο "Σωτηρία".

Στο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ειδικευομένων Γιατρών του "Αγία Ολγα" τονίζεται ότι με την περικοπή των εφημεριών και την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας υγείας υπάρχουν κίνδυνοι για τους ασθενείς, καθώς μικρότερο αριθμητικά ιατρικό προσωπικό θα καλύπτει τις πάγιες ανάγκες.

Συνάντηση με τον Ν. Κωνσταντόπουλο

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνασπισμού, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ν. Κωνσταντόπουλο, είχε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ. Μετά τη συνάντηση ο Ν. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι είναι "πολιτικά παράδοξο η κυβέρνηση να μην υιοθετεί τις προτάσεις των επιστημονικών επιτροπών και των διοικήσεων των νοσοκομείων, προκειμένου να καθοριστούν οι εφημερίες" και ότι είναι "κοινωνικά ανεπίτρεπτο να απουσιάζει στην κρίσιμη ώρα του επείγοντος η κοινωνική ευθύνη του κράτους".

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Χ. Ζαχαρόγιαννης δήλωσε: "Ζητάμε δίκαια πράγματα. Φαίνεται ότι πείθουμε, ώστε να μπορέσει, στη συνέχεια, να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο χώρο της υγείας. Η υγεία δεν αντέχει άλλη αναστάτωση".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ