Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Προϋπόθεση λύσεων η κινητοποίηση

Τα βασικά σημεία του προγράμματος της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα" ανέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84"

"Εχουμε ιδιαίτερο σεβασμό στον πολιτικό λόγο, τον εκτιμάμε και πιστεύουμε ότι πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά και ο λαός να σκεφτεί πολιτικά", υπογράμμισε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής,δίνοντας το στίγμα που διακρίνει την "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα",από τους συνδυασμούς των τριών συνυποψηφίων του στο δήμο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα και με αφορμή την απαξίωση του πολιτικού λόγου και κατά συνέπεια των ίδιων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες, ο υποψήφιος δήμαρχος της Συμπαράταξης - μιλώντας στον δημοτικό ραδιοσταθμό "Αθήνα 9.84" και την εκπομπή του Π. Αλέπη για το πρόγραμμα του συνδυασμού του - σημείωσε ότι "θέλουμε να καταπολεμηθεί η τάση αντικατάστασης του πολιτικού λόγου από διάφορες στιγμιαίες εντυπώσεις, από τη συνθηματολογία, που δεν παραπέμπει σε τίποτα, από κενά λόγια και ...τύμπανα αλαλάζοντα".

"Ο κόσμος πρέπει να απαλλαγεί από αυτά, για να μπορέσει να σκεφτεί και να κρίνει, ασκώντας τα πολιτικά του δικαιώματα, το μέλλον του", σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, που κάλεσε, για μια ακόμα φορά, τους κατοίκους της Αθήνας να διεκδικήσουν την πόλη τους.

Καλώντας όσους ζουν και εργάζονται σ' αυτήν την πόλη να τη διεκδικήσουν, η Συμπαράταξη στοχεύει, όπως σημείωσε ο Λεων. Αυδής, "να πείσει τον κόσμο ότι δεν μπορεί να θεωρεί τον πολιτικό ως εργολάβο, που θα αναλάβει τα προβλήματά του και θα τα λύσει. Αν ο ίδιος δεν κινηθεί, δεν απαιτήσει, είναι χαμένος από χέρι", σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υποψήφιος δήμαρχος της Συμπαράταξης σημείωσε ότι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι "να εκφράσει εκείνα τα οποία θέλει ο λαός να γίνουν". Γι' αυτό και η "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα" δεσμεύεται και διεκδικεί μια "αυτοδιοίκηση αγωνιστική, συμπαραστάτη ενεργητικό του λαού σε όλες τις διεκδικήσεις του, όχι μόνο στα ζητήματα της τυπικής αρμοδιότητάς της, αλλά σε όλα τα ζητήματα που τον απασχολούν".

Γιατί, όπως σημείωσε ο Λεων. Αυδής, τα πράγματα δεν ξεχωρίζουν σε δημοτικά και άλλα, είναι, αντίθετα, αλληλένδετα. Ετσι, παρατήρησε χαρακτηριστικά, μια ωραία πόλη με άνεργους κατοίκους, τελικά δεν είναι ωραία πόλη!

Αυτά τα προβλήματα δεν μπορούν αυτόματα να αλλάξουν, σημείωσε ο Λεων. Αυδής, υπάρχει, όμως, η κινητοποίηση του λαού, που μπορεί να διεκδικήσει να αλλάξουν και από εκεί και πέρα υπάρχουν πάντα δυνατότητες και για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αρκεί να είσαι αποφασισμένος ότι θα συγκρουστείς.Χαρακτηριστικά, ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε τη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής, η οποία αποτελεί σταθερό αντικείμενο διεκδίκησης της "Συμπαράταξης". Ο συνδυασμός έχει ανακοινώσει και δεσμεύεται με το πρόγραμμά του, σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, ότι θα την εφαρμόσει ως δημοτική αρχή στην πράξη, ως μοχλό πίεσης για τη θεσμοθέτησή της. Ετσι, θα καλέσει να συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο με δικαίωμα λόγου - δικαίωμα ψήφου δεν μπορεί να δοθεί, καθώς θα υπάρχει θέμα ακυρότητας των αποφάσεών του - όσοι θα είχαν εκλεγεί, αν ίσχυε η απλή αναλογική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ