Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Κινητοποιήσεις στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Την αντίδραση των φοιτητών, που καλούν το λαό της Κέρκυρας σε αγώνα, προκαλεί ανάκληση της απόφασης για στέγαση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο Παλαιό Φρούριο

Σε συντονισμένες κινητοποιήσεις, με τους φορείς της Κέρκυρας, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μεταστέγαση του τμήματος στο χώρο του Παλαιού Φρουρίου. Μετά από 13 χρόνια, με τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών στεγάστηκε στο χώρο, που, όπως τονίζουν οι φοιτητές, δικαιωματικά του ανήκει. Ομως, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, προχτές, προσωπικά ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ανακάλεσε την απόφαση της επιτροπής για παραχώρηση του Πέτρινου Κτιρίου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών.

"Η υποβάθμιση των σπουδών μας και η υπολειτουργία του πανεπιστημίου είναι, όπως φαίνεται, ο άμεσος σκοπός του υπουργείου και της Διοικούσας Επιτροπής, που αποδεικνύεται ότι για κάθε άλλο παρά για το καλό του πανεπιστημίου μεριμνά. Και πώς άλλωστε να μεριμνούσε για το καλό του, εφόσον είναι διορισμένη από το υπουργείο", τονίζει το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

"Φαίνεται ότι η Διοικούσα Επιτροπή υλοποιεί κατά γράμμα το νόμο 2525/97 της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχει στόχο την υποβάθμιση ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ώστε να τα χαρακτηρίσει προβληματικά και να τα παραχωρήσει στο έλεος του ιδιωτικού κεφαλαίου", τονίζει ο Σύλλογος Φοιτητών και δηλώνει ότι θα αντιδράσει "σε μέτωπο μαζί με όλους τους φορείς της Κέρκυρας ενάντια στην απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, τη διορισμένη αυτή διοίκηση, που επί 13 χρόνια κοροϊδεύουν τους φοιτητές, υπονομεύουν τη μεταστέγαση του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Παλαιό Φρούριο". Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος καλεί τους φοιτητές και ολόκληρο τον κερκυραϊκό λαό σε κινητοποίηση και ζητά από τον δήμαρχο και τον νομάρχη Κέρκυρας να πάρουν θέση. Αύριο, Πέμπτη, έχει συγκληθεί σύσκεψη φορέων για το θέμα, ενώ για την Παρασκευή οι φοιτητές προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοικούσα Επιτροπή του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές απαιτούν τη μεταστέγαση ολόκληρου του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Παλαιό Φρούριο, αυτονόμηση τώρα του Ιονίου Πανεπιστημίου, λειτουργία της Φοιτητικής Εστίας και ανέγερση δεύτερης που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των φοιτητών, δημιουργία ιδιόκτητης Φοιτητικής Λέσχης, γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία και άμεση κατάργηση του νόμου 2525/97.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ