Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ"
Πρόγραμμα με βάση τις προσδοκίες του λαού

Το πρόγραμμα δράσης και τους υποψηφίους της, παρουσίασε προχτές το βράδυ η"Δημοκρατική Συνεργασία Αγίας Βαρβάρας", σε συνέντευξη Τύπου. Ενα πρόγραμμα, που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των κατοίκων της πόλης, που "μιλάει" για τις αιτίες των προβλημάτων και καταγγέλλει τους υπεύθυνους για τη δημιουργία τους, όπως σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Καραβασίλης."Η "Δημοκρατική Συνεργασία" επεξεργάστηκε στόχους που θα δώσουν πνοή στην πόλη", τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος. Στόχους, όπως: Η αξιοποίηση εφτά τεράστιων ελεύθερων χώρων που κυκλώνουν την Αγία Βαρβάρα, η αύξηση της συμμετοχής του πολίτη στα δημοτικά δρώμενα, η πραγματική δημοκρατία στη λειτουργία του Δήμου, για έργα υποδομής για την παιδεία, το κυκλοφοριακό, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό κ.ά.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις γυναίκες, στην τρίτη ηλικία, στη νεολαία, στους Τσιγγάνους. Ειδικά για τη νεολαία, η "Δημοκρατική Συνεργασία" προτείνει τη δημιουργία ειδικού Κέντρου, που θα ασχολείται με όλα όσα την απασχολούν, μέσα από το οποίο η νεολαία θα έχει τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης.

Για τους Τσιγγάνους προτείνεται η δημιουργία Κέντρου Μελέτης της Τσιγγάνικης Φυλής, που θα ασχολείται με τη γλώσσα, το αλφάβητο, τα ήθη και τα έθιμα, τη μουσική και τις τέχνες της φυλής. Να λειτουργεί σ' αυτό κοινωνική υπηρεσία, που θα στηρίζει την τσιγγάνικη οικογένεια, που θα πολεμά τις διαχωριστικές γραμμές, να αποσπαστούν σ' αυτό ειδικοί επιστήμονες από πανεπιστήμια και υπουργεία.

"Δεν μπορείς να υψώσεις τείχη γύρω από την πόλη, τα προβλήματα όλου του Λεκανοπεδίου είναι και δικά μας", επισήμανε ο Ν. Καραβασίλης, "πρέπει να συντονιστεί ο αγώνας για να πιεστεί η κεντρική εξουσία και να πάρει μέτρα ανακούφισης συνολικά της Αττικής. Εμείς, κατέληξε, θα υποστηρίξουμε τα αιτήματα και τους αγώνες του λαού, γιατί όσο πράσινο και να κάνεις, όσα έργα, δε θα είναι ευχαριστημένος ο δημότης που πεινάει. Το όποιο πρόβλημα δεν πρέπει να το βλέπει κανείς περιορισμένα στα όρια ενός δήμου, είναι συγκεκριμένες οι αιτίες και οι υπεύθυνοι και εκεί πρέπει να χτυπήσουμε".

Οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι με τη "Δημοκρατική Συνεργασία" είναι: Ν. Καραβασίλης,Ειρ. Αγαπητού,Ν. Γαργεράκης,Γ. Γιαγτζόγλου,Εμ. Γιαννακάκης,Γ. Δαούσης,Κ. Καζαντζίδης,Χ. Καϊκουσίδης,Αν. Καλούμενος,Δ. Κανελλόπουλος,Δ. Καρανάσιου,Ε. Καρανάσιου,Κ. Κατούφας,Ι. Κατρανά,Χ. Κοσικίδης,Στ. Κοσμάς,Π. Λυμπέρης,Εμ. Μανίκας,Ελ. Μαυρίδης,Φ. Μόσχος,Π. Μπουντούκης,Μ. Μπουράνη - Αποστολάκου,Κανδία Μποφίλιου,Ευθ. Ρωσσέτος,Μ. Σερίφη - Τσική,Γ. Σταμπουλής,Π. Τατσίδης,Σπ. Τσιμογιάννη,Γ. Χρυσοχοϊδης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ