Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε κλείσιμο οδηγείται η AZEL

Σε κλείσιμο οδηγείται ακόμα ένα εργοστάσιο του Πειραιά, ενώ στο μακρύ κατάλογο της ανεργίας θα προστεθούν οριστικά ακόμα 136 εργαζόμενοι. Πρόκειται για την ΑΖΕΛ εργοστάσιο παραγωγής αμύλου - αμυλοσιροπιού και μαγιάς, το οποίο είχε σταματήσει από τον Μάη του περασμένου χρόνου την παραγωγή. Πριν δυο μήνες περίπου, με παρέμβαση του εισαγγελέα μπήκε στο εργοστάσιο "λουκέτο", ενώ μέσα στο Σεπτέμβρη αναμένεται να μπει σύνδικος.

Οι φόβοι για το κλείσιμο το εργοστασίου είχαν εκφραστεί από τους εργαζόμενους καιρό πριν διακοπεί η παραγωγή. Ταυτόχρονα, με το σταμάτημα της παραγωγής τον περασμένο χρόνο, διακόπηκε και η εγκατάσταση φίλτρων στο εργοστάσιο, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Η διακοπή αυτή ήταν μια ισχυρή ένδειξη για την παραπέρα πορεία της προς το οριστικό κλείσιμο.

Αυτή τη στιγμή, τα χρέη του εργοστασίου στις τράπεζες ανέρχονται σε αρκετά δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ σε αρκετά εκατομμύρια ανέρχονται και τα "φέσια" στους εργαζόμενους. Τα προβλήματα στην ΑΖΕΛ ξεκίνησαν από την περίοδο που ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ήταν ο κ. Ροδόπουλος,ο οποίος τώρα βρίσκεται στη φυλακή για οικονομικές ατασθαλίες, αφού ανέλαβε το εργοστάσιο φρόντισε να το φεσώσει σημαντικά, όπως έχουν καταγγείλει οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι, μπροστά στο επικείμενο λουκέτο, προχώρησαν τον περασμένο Φλεβάρη σε κινητοποιήσεις και συναντήθηκαν με αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης. Το αίτημά τους ήταν η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου. Αντιμετώπισαν όμως απροθυμία παρέμβασης από την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ