Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ"
Καταστρατήγηση συμβάσεων

Καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης

Την καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των οικοδόμων από την εταιρία "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ" στις αρχαιολογικές ανασκαφές που γίνονται στα πλαίσια διάνοιξης της Εγνατίας Οδού, αλλά και την παράνομη απόλυση όσων οικοδόμων δε δέχτηκαν μείωση των αποδοχών τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης.

Συγκεκριμένα οι εταιρίες που έχουν αναλάβει τη διάνοιξη της οδού ανέλαβαν απολογιστικά από την "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ" και τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Στις ανασκαφές απασχολούνται συνολικά 250 οικοδόμοι που αμείβονταν με βάση τη συλλογική τους σύμβαση, όταν αιφνιδιαστικά η δημόσια εταιρία "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ" αρνήθηκε να καταβάλει στις εταιρίες τα ημερομίσθια με βάση τη σύμβαση των οικοδόμων και την ασφάλισή τους και οι τελευταίες προχώρησαν στην εφαρμογή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως τους υποδείχτηκε. Παρά την υπόδειξη προς την εταιρία της Επιθεώρησης Εργασίας Κοζάνης για εφαρμογή της σύμβασης των οικοδόμων, αλλά και σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, η "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ" αρνείται να την εφαρμόσει.

Το Συνδικάτο τονίζει στην ανακοίνωση πως, "εκπροσωπώντας τους 250 οικοδόμους στις ανασκαφές, δηλώνουμε ότι δε θα ανεχτούμε την καταπάτηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όσο και των υπολοίπων εργασιακών δικαιωμάτων, όπως επίσης και των συνθηκών εργασίας που χαρακτηρίζονται επιεικώς μεσαιωνικές".

Ζητά την άμεση ανάκληση των παράνομων απολύσεων που επιβλήθηκαν στους οικοδόμους, γιατί δε δέχτηκαν μείωση των αποδοχών τους και καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει άμεσα και να εφαρμόσει το νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ