Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη Βουλή το θέμα της ΑΖΕΛ

Τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, αλλά και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της ΑΖΕΛ,ζητούν να πληροφορηθούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Μήτσος Κωστόπουλος με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας.

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι "άλλο ένα εργοστάσιο του Πειραιά υπολειτουργεί και κινδυνεύει να κλείσει άμεσα, προσθέτοντας άλλους 150 εργαζόμενους στην ήδη τεράστια στρατιά των ανέργων της πόλης. Η βιομηχανία ΑΖΕΛ ΑΒΕ είναι η μοναδική ελληνική εταιρία παραγωγής αμυλογλυκόζης και ζυμών αρτοποιίας. Παρά την αποδεδειγμένη βιωσιμότητά της, οι εργοδότες, η Αγροτική Τράπεζα και η κυβέρνηση κρατούν την εταιρία σε ομηρία εμποδίζοντας την προοπτική και την ανάπτυξή της. Να σημειωθεί ότι εδώ και 4 μήνες οι εργαζόμενοι παίρνουν μόνο μέρος των δεδουλευμένων τους".

"Οπως γίνεται φανερό - συνεχίζει η Ερώτηση - τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών θέλουν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν το κλείσιμο της ΑΖΕΛ, μιας επιχείρησης που για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί απορροφά καθαρά ελληνικά αγροτικά προϊόντα, όπως καλαμπόκι και μελάσα. Η μόνη ανταγωνιστική εταιρία στο χώρο είναι η ΒΙΑΜΥΛ της AMILUM και η ύπαρξη της ΑΖΕΛ είναι ο βασικός παράγοντας στη διαμόρφωση φυσιολογικών τιμών πώλησης των προϊόντων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ