Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Λιμάνι της ασυδοσίας

Πληθώρα παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας διαπιστώθηκε σε πλοία που καταπλέουν στο λιμάνι της Ραφήνας, από έλεγχο που πραγματοποίησαν συνδικαλιστές της ΠΕΜΕΝ και του "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"

Η κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας, οι σοβαρές ελλείψεις στις οργανικές συνθέσεις ορισμένων επιβατικών πλοίων και η παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων από τα εξπρές δρομολόγια, κυριαρχούν και στα επιβατικά πλοία που καταπλέουν στο λιμάνι της Ραφήνας,όπως διαπίστωσαν κατά τον χτεσινό τους έλεγχο συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες από την ΠΕΜΕΝ και τον ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.Και σ' αυτό το λιμάνι οι εφοπλιστές δρουν ανεξέλεγκτα σε βάρος των ναυτεργατών, με τις "πλάτες" του υπουργείουΕμπορικής Ναυτιλίας και των λιμενικών αρχών.

Συγκεκριμένα ο εφοπλιστής Ηλιόπουλος με την άδεια τόσο του τοπικού λιμεναρχείου, όσο και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και βέβαια με τη συγκατάθεση του ΥΕΝ, έχει μέσα στο ταχύπλοο επιβατικό σκάφος του "DOLPHIN 30" πέντε αλλοδαπούς ναυτεργάτες ως... επιβαίνοντες! Κανείς δε γνωρίζει τις σχέσεις εργασίας, ούτε και αν πληρώνονται! Ο ίδιος εφοπλιστής στο "Δελφίνι 2" αντί για έξι ναυτεργάτες πλήρωμα, έχει μόνο... τρεις, βάζοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα! Τα σκάφη ακινητοποιήθηκαν από τους ναυτεργάτες μέχρι την εφαρμογή της νομοθεσίας και την επιβολή ποινών.

Στα πλοία ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΙ του εφοπλιστή Στρίντζη και ΠΗΝΕΛΟΠΗ του εφοπλιστή Αγούδημου, τα πληρώματα μέχρι χτες δεν είχαν πάρει δραχμή από τα εξπρές δρομολόγια που εκτελούν καθ' όλη τη θερινή περίοδο, γεγονός που αποτελεί παραβίαση της συλλογικής σύμβασης. Μετά από την αγωνιστική παρέμβαση συνδικαλιστών και ναυτεργατών, οι δύο εφοπλιστές αναγκάστηκαν χτες να καταβάλουν ένα μέρος των οφειλών τους προς τα πληρώματα, ενώ οι ναυτεργάτες θα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα μέχρι την εξόφληση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ