Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ουδέν νεώτερον"...

Κανένα στοιχείο δεν έδωσε χθες ο πρόεδρος της Ιονικής Ι. Σταματόπουλος στην εξέτασή του από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή

Εμπρακτη απόδειξη του ότι τους όρους πώλησης της Ιονικής θα καθορίσουν τελικά οι υποψήφιοι αγοραστές της Τράπεζας, καθώς και το ότι η κυβέρνηση προχωράει με αδιαφάνεια και στα "τυφλά" προς την εκποίηση της Τράπεζας, αποτέλεσε η χθεσινή εξέταση του προέδρου της Ιονικής Ι. Σταματόπουλου, από την αρμόδια διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή.

Σε καίρια ερωτήματα, όπως το ποια είναι τα πάγια στοιχεία της Ιονικής (σύνολο αξίας) ο επί διετία πρόεδρός της δήλωσε "δε γνωρίζω", επιφυλασσόμενος να πληροφορήσει αργότερα τη Βουλή για το στοιχείο αυτό, ενώ για το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους της επιχείρησης μετά την ιδιωτικοποίηση, παρέπεμψε στην Εμπορική Τράπεζα, που όπως είπε έχει το πακέτο των υπό πώληση μετοχών. Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μ. Κωστόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι "δεν πρόκειται για κάποιο μυστικό". Παράλληλα, σε ερώτηση του βουλευτή σχετικά με την άποψη του προέδρου της Ιονικής για την πώληση και τη συμμετοχή του στις διαδικασίες αυτές, ο Ι. Σταματόπουλος απάντησε ότι η Ιονική χρειάζεται επειγόντως κεφάλαια προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον εκσυγχρονισμό της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ