Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψηφιακά και μπερδεμένα...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ο νέος νόμος για την ψηφιακή τηλεόραση που παρουσίασε (και μάλιστα με περηφάνια) ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας. Τα διαπλεκόμενα... ακόμα χειροκροτάνε!!!

***

Ούτε λίγο ούτε πολύ, χτες μας είπε να μην ανησυχούμε, διότι το υπουργείο Τύπου και άλλα συναρμόδια υπουργεία θα είναι... θεματοφύλακες της δεοντολογίας και των όρων ανταγωνισμού!

***

Δηλαδή... δέσαμε και "ψωνίσαμε από σβέρκο" ή για να το πούμε αλλιώς, βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

***

Αμα δε, τη στριμώξεις την κυβέρνηση, σου λέει τελικά ότι, τέλος πάντων, υπάρχει και το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Ποιο Συμβούλιο; Αυτό που δεν του δίνουν τη δυνατότητα να έχει μηχανισμούς, να έχει προσωπικό, να έχει τη στοιχειώδη υποδομή για έλεγχο...

***

Κάθε λίγο και λιγάκι τα λέει ο πρόεδρός του!

***

Η αλήθεια, εν ολίγοις, είναι ότι όχι μόνο η κυβέρνηση δίνει ασύδοτα δικαιώματα στους "επενδυτές", όχι μόνο δεν πρόκειται να ελέγξει τις δορυφορικές εκπομπές...

***

... αλλά αντιθέτως έχει πάρει το ρόλο του "δορυφόρου" των εταιριών που εμπλέκονται στην όλη υπόθεση.

***

Οσο για εκείνο το ασυμβίβαστο που λέγανε, ώστε οι επιχειρηματίες που έχουν ήδη τηλεοπτικά κανάλια να μην μπορούν να πάρουν και δορυφορικές άδειες, πήγε περίπατο.

***

Ο νόμος λέει ότι μπορούν να έχουν μετοχές και εδώ και εκεί, αρκεί να μην αντιτίθενται στον υγιή ανταγωνισμό. Δηλαδή... τρέχα γύρευε.

***

Και για να το κλείσουμε, από ό,τι φαίνεται, υπάρχει μεγάλη βιασύνη για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, οπότε αναμένεται να είναι και από τα πρώτα που θα πάνε στα θερινά τμήματα της Βουλής!

***

Επείγει κάποιους φαίνεται το θέμα... Μαντέψτε ποιους.

***

Μέχρι τώρα είχαμε πολλών ειδών εξαρτήσεις κράτους και "επιχειρηματικών κύκλων", καιρός ήταν να αποκτήσουμε και μια... "ψηφιακή εξάρτηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ