Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβερνητικοί προπαγανδιστές τα ΜΜΕ

Στο στόχαστρο βρέθηκαν χτες οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στην κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση κατά τη διάρκεια Επερώτησης των βουλευτών του ΔΗΚΚΙ, προς τον υπουργό Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι βουλευτές του ΔΗΚΚΙ και ο Δ. Τσοβόλας κατήγγειλαν την κυβέρνηση για τον αποκλεισμό του κόμματός τους από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, τόνισαν ότι η κυβέρνηση χαρίζει στους καναλάρχες αρκετά δισ., τους βοηθάει με δάνεια από τις κρατικές τράπεζες, ενώ στελεχώνει τα κρατικά ΜΜΕ με ημέτερους, οι οποίοι αμείβονται παχυλά.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας τόνισε ότι στο χώρο των ιδιωτικών ΜΜΕ δεν υπάρχει έλεγχος, γιατί η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να παρέμβει. Και αυτό, γιατί αυτοί που έχουν τα κανάλια είναι αυτοί που πραγματικά κυβερνούν τον τόπο. Η κυβέρνηση, υπογράμμισε, υποστηρίζεται από τα κανάλια, γιατί ακριβώς με την τακτική της υιοθετεί κάθε αίτημά τους, ενώ αφήνει ανείσπρακτα δεκάδες δισ. που αυτά χρωστούν στο δημόσιο.

Ο Στρ. Κόρακας συμφώνησε με το αίτημα του ΔΗΚΚΙ να εκπροσωπείται και το κόμμα αυτό στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα, για να στηρίξει το Συμβούλιο με το απαραίτητο προσωπικό. Αντίθετα, είπε, η κυβέρνηση δεν εκτελεί προτάσεις του Συμβουλίου, όπως η απαγόρευση των ριάλιτι σόου ή η είσπραξη των προστίμων. Τα κρατικά κανάλια, κατήγγειλε, το 'χουν παρακάνει, καθώς έχουν μεταβληθεί σε κυβερνητικούς προπαγανδιστές και προειδοποίησε να μην ισχύσει η ίδια κατάσταση και στις δημοτικές εκλογές που έρχονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ