Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ίδιο "τροπάρι" από τον Ε. Γιαννόπουλο

Για μια ακόμη φορά, ο απολογητής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Ευ. Γιαννόπουλος, "χτύπησε". Αυτή τη φορά το Σάββατο και την Κυριακή στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους διακόσιους κομμουνιστές, που έπεσαν από τα βόλια των γερμανοφασιστών την Πρωτομαγιά του '44. Για μια ακόμη φορά θέλησε να προβοκάρει το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Ετσι, κατά τη διάρκεια της αποχώρησής του, οι "μπράβοι" του, έσπρωξαν με βίαιο τρόπο μέλη της ΚΝΕ. Πρόσχημα αποτέλεσαν οι έντονες και δικαιολογημένες αποδοκιμασίες των παρευρισκομένων - κύρια νέων - προς τον εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης που στερεί τα δικαιώματά τους στη δουλιά, τη μόρφωση και γενικότερα τη ζωή. Τα παραπάνω έδωσαν την ευκαιρία στον υπουργό Δικαιοσύνης για νέες επιδόσεις αντικομμουνισμού. Ετσι, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έριξε - κατά την προσφιλή τακτική του - την ευθύνη για τα "επεισόδια" στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, σημειώνοντας ότι τα συνθήματα των συγκεντρωμένων "δεν είναι πολιτικά συνθήματα για μια άγια μέρα σαν κι αυτή".

ΚΝΕ: Δεν "πιάνουν" τέτοιες ενέργειες

Αναφορικά, με το κυριακάτικο συμβάν, οι Οργανώσεις Καισαριανής της ΚΝΕ, έβγαλαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Είναι φανερό ότι, όταν η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν, που στερεί τα δικαιώματα της νεολαίας στη δουλιά, τη μόρφωση, τη ζωή, παίρνει αυταρχικά - αντικομμουνιστικά χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να μην προκαλέσει αγανάκτηση των άμεσα θιγόμενων, του λαού και της νεολαίας.

Είναι λογικό ότι τέτοιες προκλήσεις (και μάλιστα, τι ειρωνεία, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής της θυσίας κομμουνιστών - πατριωτών) δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, ή να μείνουν αναπάντητες, όταν μάλιστα προέρχονται από τους κατεξοχήν εκφραστές αυτής της πολιτικής.

Ο απολογητής της ΕΕ και της πιο σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής κ. Γιαννόπουλος, ο άνθρωπος που δε δίστασε να χρησιμοποιεί την προηγούμενη ιδιότητά του, για να προβοκάρει το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα, "χτύπησε" ξανά το Σάββατο στο Χαϊδάρι και την Κυριακή στην Καισαριανή. Φαίνεται ότι του έχει ανατεθεί ειδική αποστολή!

Στο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα όμως, στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ δεν "πιάνουν" τέτοιες ενέργειες. Αντίθετα, δυναμώνουν το ρεύμα της αντεπίθεσης και της δράσης της νεολαίας και του λαού στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό και τους πολιτικούς εκφραστές τους, που σύντομα θα γίνει ορμητικό ποτάμι και θα παρασύρει όλα τα "απόβλητα" που θα βρει στο δρόμο του".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ