Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Πιο ικανή στη μάχη για συγκρότηση του Μετώπου

Η 8η Διευρυμένη Σύνοδος του ΚΣ της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή

Τη δράση της ΚΝΕ ένα χρόνο μετά το 7ο Συνέδριο συζήτησε η 8η Σύνοδος του ΚΣ σε διευρυμένη σύνθεση, με τις επιτροπές του ΚΣ, τα Γραφεία Πόλεων και Περιοχών, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στις 10 Μάη. Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Θόδωρος Τζιατζής,μέλος του ΠΓ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Προεδρείου της 8ης Διευρυμένης Συνόδου του ΚΣ έχει ως εξής: "Σε κλίμα αισιοδοξίας, το ΚΣ συζήτησε για τη δράση της οργάνωσης ένα χρόνο μετά το 7ο Συνέδριο και εκτίμησε τα βήματα και την αυξημένη ικανότητα της ΚΝΕ να δίνει τη μάχη στο πλευρό του Κόμματος, για τη δημιουργία των προϋποθέσεων συγκρότησης του αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού - δημοκρατικού μετώπου. Τη χρονιά που πέρασε η οργάνωση κατέκτησε ένα σταθερότερο προσανατολισμό στο κίνημα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη αγώνων, αντιστάσεων και συλλογικών δραστηριοτήτων του νεολαιίστικου κινήματος. Απέκτησε επικοινωνία με νέα τμήματα νεολαίας, βελτίωσε σημαντικά τις θέσεις της στους μαζικούς νεολαιίστικους φορείς, δόθηκε ώθηση στην προσπάθεια αλλαγής των συσχετισμών.

Με απαιτητικότητα η συζήτηση στάθηκε και επισήμανε τις καθυστερήσεις και τα κενά στην καθοδηγητική δουλιά. Γενικεύοντας την εμπειρία από τα αποτελέσματα των εκλογικο - απολογιστικών συνελεύσεων και συνδιασκέψεων καθόρισε μια σειρά προτεραιότητες για τη δουλιά του ΚΣ και όλων των καθοδηγητικών οργάνων.

Επισημάνθηκε η ανάγκη να εκφραστεί πιο έντονα στην εσωοργανωτική διαδικασία η πλούσια εμπειρία που υπάρχει από την επαφή με τη νεολαία, φωτίζοντας καλύτερα τις διεργασίες που συντελούνται ανάμεσα στους νέους, ιδιαίτερα στο τμήμα εκείνο που είναι εγκλωβισμένο στη μια ή την άλλη εκδοχή της κυρίαρχης λογικής. Η Σύνοδος του ΚΣ καθόρισε μια σειρά μέτρα για να δυναμώσει η απάντηση που πρέπει να δίνεται στην ιδεολογική επίθεση που εκδηλώνει η άρχουσα τάξη στη συνείδηση της νεολαίας, διευρύνοντας τη δράση μας σε νέα μέτωπα πάλης και πλατύτερα τμήματα νέων. Το καθήκον σήμερα που συνδέει όλη τη δραστηριότητα της οργάνωσής μας στα μέτωπα και στα τμήματα της νεολαίας είναι η συσπείρωση δυνάμεων. Αυτό που πρέπει να διαπεράσει όλη τη δουλιά μας είναι: τι αφήνει σε συσπείρωση η δράση μας στο κίνημα. Πόσο δυναμώνουν και διευρύνονται οι παρατάξεις, οι κινήσεις, οι συσπειρώσεις που έχουμε ή θα δημιουργήσουμε στο κίνημα της νεολαίας, στο μαζικό λαϊκό κίνημα με το ξεχωριστό βάρος στη δουλιά στους νέους εργάτες. Ο σταθερός προσανατολισμός της οργάνωσης σ' αυτό το καθήκον, συνδέει άμεσα την καθημερινή δουλιά με τον πολιτικό στόχο της δράσης για τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων συγκρότησης του μετώπου.

Το ΚΣ με την απόφασή του καλεί όλες τις οργανώσεις, όλο το δυναμικό της ΚΝΕ, να μπει με νέα ορμή το επόμενο διάστημα στη μάχη των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών, στα ειδικά καθήκοντα που απορρέουν για όλους μας και περνούν μέσα από τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της πολιτικής - πολιτιστικής εκστρατείας, επικοινωνίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με εκατοντάδες χιλιάδες νέους, του 24ου Φεστιβάλ.

Το 24ο Φεστιβάλ ξεκινάει τις εκδηλώσεις του σε λίγες μέρες, από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, συνεχίζοντας στις συνοικίες και στους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά.

Το ΚΣ αποφάσισε η φετινή πανελλαδική κινητοποίηση - συνάντηση της ΚΝΕ να πραγματοποιηθεί στη Χίο στις 4 - 5 Ιούλη,αφιερωμένη στην ελληνοτουρκική φιλία και στον αγώνα των λαών μας ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό.

Το 24ο Φεστιβάλ θα ολοκληρώσει το ταξίδι του σ' όλη τη χώρα με τις κεντρικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 17 ως τις 20 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ