Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Βουλή τίμησε τη μνήμη του

Με μία λιτή τελετή η Βουλή τίμησε χτες το πρωί τη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και μάλιστα σε ένδειξη πένθους δεν πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του Σώματος, εκτός από την ψήφιση στο σύνολο του νομοσχεδίου για την "Ολυμπιακή".

Ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης,αφού εξέφρασε τη θλίψη του, τόνισε ότι η προσωπικότητα και η πολυετής προσφορά του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ ανήκουν ήδη στην ιστορία και περνούν στη συλλογική συνείδηση του έθνους. "Η μορφή του, είπε, η ευθύτητα του λόγου του, η αγωνιστικότητα και η αγάπη του για την Ελλάδα και τον άνθρωπο θα μείνουν πάντοτε ζωντανά στη μνήμη μας".

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης υπογράμμισε ότι ο εκλιπών υπήρξε μία ισχυρή προσωπικότητα "με λεβεντιά και θα μείνει αλησμόνητο το πηγαίο και η απλότητα του χαρακτήρα του, καθώς επίσης ο ανθρωπισμός του και ο ανθρώπινος αυθορμητισμός του".

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ορ. Κολοζώφ τόνισε:

"Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Σεραφείμ.

Το Κόμμα μας εκτιμούσε την προσωπικότητά του, ισχυρή προσωπικότητα, προσωπικότητα που έβαλε τη σφραγίδα της στα εκκλησιαστικά πράγματα της χώρας μας τα τελευταία χρόνια. Η ισχυρή αυτή προσωπικότητα είχε τη δύναμη να ξεπεράσει δόγματα, προκαταλήψεις και να απευθυνθεί σε όλο τον κοινωνικό χώρο και στα πολιτικά κόμματα, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις τους.

Εκφράζουμε αυτή τη στιγμή πένθους και θλίψης της εκκλησίας της χώρας μας, τα βαθιά μας συλλυπητήρια και στην οικογένειά του".

Τη θλίψη τους εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ