Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΝΑΚΗΣ
Να αντισταθούμε στα επικίνδυνα φαινόμενα

Οι μετακινήσεις πληθυσμών στα Βαλκάνια θα σταματήσουν μόνο αν λυθούν τα προβλήματα των λαών της περιοχής

Την ανάγκη αντίστασης στα επικίνδυνα φαινόμενα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, αλλά και την ανάγκη να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας, τόνισε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου στην Καστοριά ο Γιάννης Νάκης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Παράλληλα, είπε ότι πρέπει να μπει τέλος στο καθεστώς ομηρίας και δουλεμπορίου των μεταναστών.

"Το έγκλημα στην Ελλάδα δε γεννήθηκε επειδή ήρθαν στη χώρα μας αλλοδαποί", υπογράμμισε ο Γ. Νάκης. "Υπήρχε και πριν. Το οργανωμένο έγκλημα δεν αντιμετωπίζεται. Τελευταία, μάλιστα, τα ΜΜΕ προσπαθούν να φορτώσουν όλα τα εγκλήματα που συμβαίνουν στους αλλοδαπούς και κύρια στους Αλβανούς. Ετσι αποπροσανατολίζουν τον κόσμο και τον κάνουν να αντιμετωπίζει τους μετανάστες σαν εγκληματίες".

Ο Γ. Νάκης είπε ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες γιατί κινείται και η ίδια σ' αυτή την κατεύθυνση. Σκοπός της, είναι να αποπροσανατολίσει το λαό από τα προβλήματά του. "Η κυβέρνηση αντί να προσανατολίσει την ΕΛΑΣ στη δίωξη του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς στην καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων", υπογράμμισε. "Αυτό φαίνεται από τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες δίωξης του εγκλήματος". Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα όχι μόνο για την καταστολή, αλλά και για την πρόληψη της εγκληματικότητας.

Ο γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ Κώστας Σταμπολίδης ανέφερε ότι οι φωνές για κλείσιμο των συνόρων, που ακούστηκαν στα συλλαλητήρια της Καστοριάς από εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οδηγούν σε ένταση των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες. "Φυσικά και δεν πρέπει τα σύνορα να μείνουν αφύλακτα", πρόσθεσε. Το στέλεχος του ΚΚΕ επισήμανε ότι οι μετακινήσεις πληθυσμού στα Βαλκάνια θα σταματήσουν μόνο αν λυθούν τα προβλήματα των λαών της περιοχής.

Εξάλλου, σε συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς συζητήθηκαν τα προβλήματα των αστυνομικών του νομού. "Δεν είδαμε στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων το κλίμα πανικού και υστερίας που καλλιεργείται. Αλλωστε το πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών που έρχονται στη χώρα μας δε θα λυθεί με τα όπλα".

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Γ. Νάκη,Κ. Σταμπολίδη και τον γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Καστοριάς Γ. Μικόπουλο,συναντήθηκε και με τους εργαζόμενους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού. Προχτές, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τις ενώσεις των αστυνομικών υπαλλήλων Κοζάνης και Γρεβενών, καθώς και με τους εργαζόμενους στις πυροσβεστικές υπηρεσίες των δύο πόλεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η καταστολή είναι αντίθετη με τα συμφέροντα του λαού και των αστυνομικών υπαλλήλων(2014-03-22 00:00:00.0)
Να σταματήσει το πρόγραμμα εθελοντικής φύλαξης(2005-03-30 00:00:00.0)
Προβληματισμός και ανησυχίες των αστυνομικών(2000-03-17 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αστυνομικών σε βαρύ κλίμα(1998-10-27 00:00:00.0)
Ιδιαίτερης σημασίας ο αγώνας για εκδημοκρατισμό(1998-04-29 00:00:00.0)
"Το φιλότιμο τελείωσε"(1998-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ