Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΚΣ
Ενωτικά στην αντεπίθεση

- Τι μηνύματα έρχονται από τις σχολές, λίγες μέρες πριν από τις φοιτητικές εκλογές;

- Το μήνυμα που έρχεται από την πλατιά εξόρμηση και επαφή των μελών των "Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας" (ΠΚΣ) με τους φοιτητές είναι ότι οι φοιτητές συνειδητοποιούν την ανάγκη στήριξης αυτής της δύναμης, που όλο το προηγούμενο διάστημα υπερασπίστηκε το δικαίωμα των φοιτητών στη μόρφωση, στη δουλιά, που έδωσε τη μάχη για το σωστό προσανατολισμό των φοιτητικών αγώνων, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ήταν πρωτοπόρα στον αγώνα για την επίλυση κάθε μικρού ή μεγάλου προβλήματος μέσα στις σχολές. Οι φοιτητές βρίσκουν στις ΠΚΣ αυτά τα χαρακτηριστικά και είναι φανερή η διάθεσή τους να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη στήριξή τους και συσπείρωσή τους γύρω από τις θέσεις αυτές. Με αυτήν την έννοια, τα μηνύματα που έρχονται είναι πολύ θετικά.

- Ποια είναι η πρόταση που απευθύνουν οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας" σε φοιτητές και σπουδαστές και σε τι διαφοροποιείται αυτή από τις προτάσεις των άλλων παρατάξεων;

- Οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας" όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τη μάχη να συνειδητοποιήσουν οι φοιτητές ποιες είναι οι αιτίες που γεννούν τα προβλήματα στην εκπαίδευση και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν, ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν την αντιεκπαιδευτική πολιτική. Οι ΠΚΣ κάλεσαν του φοιτητές να συσπειρωθούν γύρω από τους συλλόγους τους, να αγωνιστούν μαζί με όλο το λαό σε ένα μέτωπο παιδείας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Αυτή η θέση των ΠΣΚ εκφράζει ουσιαστικά το διαφορετικό δρόμο στο φοιτητικό κίνημα, το δρόμο της αντεπίθεσης, που αντιπαρατίθεται με τις λογικές όλων των άλλων δυνάμεων, είτε των ανοιχτών υποστηρικτών της κυβερνητικής πολιτικής, όπως η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ, που λειτούργησαν ως απεργοσπαστικοί μηχανισμοί στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, είτε των ΕΑΑΚ και των ψευτοανεξάρτητων, που, στην ουσία, έγιναν απολογητές αυτής της πολιτικής, τόσο με την αδιέξοδη τακτική που πρόβαλλαν στο κίνημα, όσο και με την προπαγάνδιση, ουσιαστικά, των θέσεων της κυβέρνησης και της ΕΕ.

- Τι θα σημάνει για το φοιτητικό κίνημα η ενίσχυση των "Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας";

- Η ενίσχυση των "Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας", τόσο στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων, όσο και στο νέο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ, αλλά και η ευρύτερη συσπείρωση φοιτητών στη δράση της παράταξης, θα δώσουν ένα σημαντικό μήνυμα και σε επίπεδο φοιτητικού κινήματος και σε επίπεδο κοινωνίας. Το μήνυμα ότι οι φοιτητές ενισχύουν το δρόμο της αντεπίθεσης στα πανεπιστήμια, ότι επιλέγουν το δρόμο του αγώνα, των συλλογικών διαδικασιών, το δρόμο της καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και των κάθε λογής υπερασπιστών της, το δρόμο της κοινής πάλης με το λαϊκό κίνημα. Σ' αυτήν τη βάση, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές να αναμετρηθούν με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, για τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή, ενισχύοντας με κάθε τρόπο τις "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας".

Α. Γ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ