Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διώκονται πάνω από 10.000 αγρότες!

Σε δικαστικό μαραθώνιο, τα μέλη της ΠΑΣΕ. Χτες αναβλήθηκε η 4η κατά σειρά δίκη στη Λάρισα, ενώ ακολουθούν κι άλλες δίκες στο προσεχές διάστημα

Αναβλήθηκε χτες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για τις 18 Νοέμβρη η 4η κατά σειρά δίκη σε βάρος των μελών της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, λόγω κωλύματος των συνηγόρων υπεράσπισης.Μαζί με τα μέλη της ΠΑΣΕ, που κατηγορούνται για "ηθική αυτουργία στην παρακώλυση συγκοινωνιών με πρόθεση κατά συναυτουργία", στο εδώλιο του "αγροτοδικείου" βρέθηκαν και δυο άλλοι αγρότες από το Ζάρκο Τρικάλων - οι Σωκρ. Τσιοτινός και Γ. Λανάρας - για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του Νοέμβρη - Δεκέμβρη 1996.

Βεβαίως, ο δικαστικός μαραθώνιος για την ΠΑΣΕ συνεχίζεται στις 14 Μάη στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας, μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας στις 25/3/97, όταν τα μέλη της ΠΑΣΕ καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή. Λίγες μέρες αργότερα, στις 22 Μάη, τα μέλη της ΠΑΣΕ ξαναδικάζονται, μαζί με άλλους 13 αγρότες από την Καρδίτσα, για τις κινητοποιήσεις Νοέμβρη - Δεκέμβρη του 1997.

Στο μεταξύ, η "βιομηχανία" δικαστικών διώξεων σε βάρος του αγροτικού κινήματος "καλά κρατεί" - προχτές στο εδώλιο σύρθηκαν 45 αγρότες των Τρικάλων και η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 17 Νοέμβρη - και στις 29 Μάρτη οδηγούνται στο "αγροτοδικείο" 166 αγρότες της Καρδίτσας για τις κινητοποιήσεις του 1995, ενώ το "αγροτοδικείο" της Λάρισας κάθε βδομάδα θα εκδικάζει υποθέσεις αγωνιστών της αγροτιάς.

Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που σύρει στα δικαστήρια πάνω από 10.000 αγρότες σ' όλη τη χώρα, έχει βάλει σκοπό να εξοντώσει δικαστικά την ΠΑΣΕ,που στέκεται "αγκάθι" στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει, συνεχίζοντας, ταυτόχρονα, τη δικαστική τρομοκρατία σε βάρος χιλιάδων αγροτών, προκειμένου να σταματήσει τους αγώνες. Μάταια, όμως, καθώς η αγροτιά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα και, μάλιστα, να συντονιστεί πανελλαδικά σε μόνιμη βάση, όπως αποφάσισε η πανελλαδική σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, πριν λίγες μέρες στη Λάρισα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ