Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
Μεθοδεύσεις διάλυσης

Ανακοίνωση - καταγγελία του συλλόγου εργαζομένων

Τη μεθοδευμένη πρακτική του υπουργού Γεωργίας να "σπιλώνει" το έργο του Οργανισμού Βάμβακος (ΟΒ) και των εργαζομένων του προκείμενου να υλοποιήσει τα σχέδια διάλυσης του Οργανισμού, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΒ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και όπως τονίστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων, αντί της στήριξης, της ενίσχυσης και του εκσυγχρονισμού του Οργανισμού από το υπουργείο Γεωργίας και την πολιτεία γενικότερα, εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια ενορχηστρωμένη επίθεση για τη διάλυσή του. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η ανακοίνωση την περασμένη βδομάδα της παραπομπής στο "Πειθαρχικό" τεσσάρων υπαλλήλων του Οργανισμού για θέμα (παραλαβές βαμβακιού από εκκοκκιστήρια τον περασμένο Οκτώβρη εν μέσω έκτακτου ισοζυγίου) που την ευθύνη φέρει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας και ο πρόεδρος του Οργανισμού, αφού έδωσαν τις σχετικές προφορικές εντολές. Οπως ειπώθηκε χτες, ο υπουργός Γεωργίας, εκτός των άλλων, έδωσε την εντολή στις 23/10/97 να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Βάμβακος (την οποία στη συνέχεια ανακάλεσε) λίγες μέρες πριν θέσει το θέμα της διάλυσης του Οργανισμού Βάμβακος (όπως και των άλλων Οργανισμών) στο Υπουργικό Συμβούλιο και σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα. Στα ίδια πλαίσια την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε την παραπομπή των τεσσάρων υπαλλήλων στο "Πειθαρχικό" (εδώ ο πρόεδρος του ΟΒ διαφώνησε... για τους δύο) ενώ στις 26 του Μάρτη γίνεται η σύνοδος του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής, στο οποίο ο Στ. Τζουμάκας ετοιμάζεται να κατεβάσει εισήγηση για τη διάλυση του Οργανισμού Βάμβακος. Σε όλα αυτά, πρόσθεσαν, έχει βρει φυσικό σύμμαχο τον πρόεδρο του Οργανισμού Βάμβακος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει εντείνει τις επιθέσεις του σε βάρος εργαζομένων με οξύτατες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς.

Και για την αποκατάσταση της αλήθειας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα όποια μέτρα σχετικά με τους ελέγχους, όσο καλά και να ήταν, δε θα απέδιδαν αν δε στηρίζονταν στην άοκνη προσπάθεια του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού το Οργανισμού Βάμβακος. Ομως ο υπουργός Γεωργίας το αποσιωπά αυτό. Και όπως αναφέρει συνεχίζοντας η ανακοίνωση, ο υπουργός ενδιαφέρεται μόνο για τη διαχείριση των ενισχύσεων και τίποτε άλλο πέραν αυτού: "Φροντίζει ωστόσο, όταν καλείται να απολογηθεί για προβλήματα αγροτικής οικονομίας (π.χ., χαμηλές τιμές) να χρησιμοποιεί σαν εξιλαστήρια θύματα τους εργαζομένους στον Οργανισμό Βάμβακος, στους οποίους και φορτώνει τα πάντα. Το ίδιο επαναλαμβάνει προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του για τη διάλυση του φορέα που υπηρετούμε". Και βέβαια τα "σπασμένα" από τη διάλυση του Οργανισμού Βάμβακος θα τα πληρώσουν οι βαμβακοπαραγωγοί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ