Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προαναγγέλλουν ανατιμήσεις στα τρόφιμα

Ενα το κρατούμενο, θεωρούν οι εκπρόσωποι των εμπορικών επιχειρήσεων τροφίμων Ελλάδας και του ΣΕΣΜΕ τις ανατιμήσεις στα είδη διατροφής. Συγκεκριμένα:

Η ηγεσία του Συνδέσμου Εμπορικών Επιχειρήσεων Τροφίμων Ελλάδας, ζητά με υπόμνημά της προς τους οικονομικούς υπουργούς "μέτρα στήριξης των ελληνικών εμπορικών εταιριών" και "παρέμβαση της κυβέρνησης προκειμένου να μη γίνουν πάλι θύματα διασυρμού περί κερδοσκοπίας. Δηλώνουν, ότι κατανοούν... "αναγκαιότητα" υποτίμησης της δραχμής, που θα έχει συνέπεια άμεσες και πολύ ευαίσθητες συνέπειες στο εισόδημα των εργαζομένων καταναλωτών. Υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή έγινε "στην πιο ακατάλληλη στιγμή για τον κλάδο και οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές" και δηλώνουν ότι είναι "υποχρεωμένοι" να προβούν άμεσα στην "ανατίμηση των προϊόντων" τους.

Ανάλογες αξιώσεις "στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων" προβάλλει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΣΕΣΜΕ) δηλώνοντας ότι "δεν είναι δυνατό να αποφύγουμε την άμεση αναπροσαρμογή των τιμών μας στα εισαγόμενα είδη, αλλά και στα στοκ που υπάρχουν ήδη στις αποθήκες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ