Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Σήμερα η πρώτη ανατίμηση και έπεται συνέχεια

Οι πρώτες ανατιμήσεις στα καύσιμα ανακοινώθηκαν χτες από τη Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου (ΔΕΠ), μετά τη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Ελ. Τζέλα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδη.Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, που αποτελούν προάγγελο αλυσιδωτών ανατιμήσεων και στα εγχωρίως παραγόμενα προϊόντα, καθώς επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής, ανακοινώθηκαν εκτάκτως χτες. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η τακτική της ΔΕΠ είναι να ανακοινώνονται οι μεταβολές τιμών καυσίμων κάθε Τετάρτη. Οι νέες τιμές καυσίμων θα ισχύσουν από σήμερα μέχρι και τις 26 Μάρτη, προκειμένου - όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση - να αποφευχθούν προσπάθειες κερδοσκοπίας από πρατήρια που θα επιχειρούσαν να προμηθευτούν με τιμές της προηγούμενης ισοτιμίας και από την Πέμπτη, που κανονικά θα άλλαζαν οι τιμές, να πουλήσουν με πρόσχημα την υποτίμηση με αδικαιολόγητα αυξημένες τιμές.

Ειδικότερα, οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, στις οποίες κατέληξαν το απόγευμα, μετά το κλείσιμο της ισοτιμίας της δραχμής απέναντι στο δολάριο, καθώς αρχικά είχαν ανακοινωθεί μεγαλύτερες ανατιμήσεις, έχουν ως εξής: Στην τιμή πώλησης της βενζίνης σούπερ αύξηση κατά 2,10 δρχ. το λίτρο, στην αμόλυβδη κατά 2,20 δρχ. το λίτρο, στο πετρέλαιο κίνησης κατά 3,30 δρχ. και στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 3,10 δρχ., με αποτέλεσμα η ενδεικτική τιμή του τελευταίου να διαμορφώνεται στις 86,90 δρχ. το λίτρο.

Πάντως, όπως ομολόγησε εμμέσως πλην σαφώς και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠ, στην πραγματικότητα οι ανατιμήσεις δεν έληξαν εδώ,αφού οι σημερινές τιμές είναι αποτέλεσμα της συγκυριακής μείωσης των διεθνών τιμών των καυσίμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ