Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Οι εργαζόμενοι ζητούν παρέμβαση του εισαγγελέα

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος

Πράξη διασπάθισης δημόσιου χρήματος με ανυπολόγιστες ακόμη ζημιογόνες συνέπειες, χαρακτηρίζει την πώληση της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης ο Σύλλογος Εργαζομένων στην παραπάνω Τράπεζα. Παράλληλα οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε απεργία την Παρασκευή 20 του Μάρτη, ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αποφασιστεί πρόγραμμα κινητοποιήσεων.

"Με εξώδικη δήλωση - πρόσκληση κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, των μελών των ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, της ΕΤΕΒΑ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης - απαντά ο Σύλλογος μας στην επιχειρούμενη σκανδαλώδη προσπάθεια ξεπουλήματος της Τράπεζας", αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εξώδικη δήλωση του Συλλόγου, με τη μεταβίβαση του πακέτου μετοχών θα περιέλθει στον αγοραστή ο έλεγχος της Τράπεζας, πράγμα που προκαλεί ήδη σειρά σοβαρότατων ζημιών τόσο στους πωλητές των μετοχών, όσο και στην ίδια την Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης. Την πώληση των μετοχών δε δικαιολογεί κανένα επιχειρηματικό δεδομένο και αν ακόμη μπορούσε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια της όλης αγοραπωλησίας, η πώληση θα δημιουργούσε σειρά σοβαρότατων ποινικών, αστικών και διοικητικών ευθυνών για όλα τα εμπλεκόμενα νομικά και φυσικά πρόσωπα.

Ο Σύλλογος καλεί όλους τους εμπλεκόμενους στο ξεπούλημα - σκάνδαλο να απόσχουν από ενέργειες που βλάπτουν τα συμφέροντα της Τράπεζας και της Εθνικής Οικονομίας και στοιχειοθετούν ή οδηγούν ή διευκολύνουν τη διάπραξη παράνομων πράξεων. Διαφορετικά ο Σύλλογος δηλώνει ότι θα ζητήσει τη δικαστική εκκαθάριση των κάθε είδους ευθυνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ