Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
Σε υπερψήφιση του συνδυασμού της καλεί η ΔΑΣ

Εναν απολογισμό δράσης, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και έναν γενικόλογο προγραμματισμό δράσης, παρουσίασε χτες η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού κατά την έναρξη του 33ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της, το οποίο θα ολοκληρωθεί σήμερα με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων οργάνων.

Η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία" καταψήφισε και τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης προχτές, στην τελευταία ολομέλεια της απερχόμενης διοίκησης.

Αίσθηση προκάλεσε στους αντιπροσώπους η τοποθέτηση του Σ. Καραμάνη, μέλους της διοίκησης του σωματείου του ΜΕΡΙΝΤΙΕΝ,ο οποίος κατήγγειλε ότι τους τελευταίους μήνες που οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και έχουν αναπτύξει αγώνες για την επίλυσή τους, έλαμψαν διά της απουσίας τους οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, ενώ εξέφρασε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους εκπροσώπους της ΕΣΑΚ που στάθηκαν δίπλα τους σε κάθε βήμα. Ακόμα, κατήγγειλε και το γεγονός του αυθαίρετου αποκλεισμού του αντιπροσώπου του σωματείου του από το συνέδριο.

Στην τοποθέτησή του ο Χ. Κατσώτης, γραμματέας της απερχόμενης διοίκησης και στέλεχος της ΔΑΣ, επεσήμανε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει επιφέρει τους εργαζόμενους του κλάδου η εντεινόμενη ασυδοσία των εργοδοτών, η οποία ενισχύεται από την κυβέρνηση. Κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική και στον τομέα του τουρισμού, αφού τόνισε ότι αυτή κατόπιν εντολών της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξυπηρετεί μόνο τις μεγάλες πολυεθνικές. Τέλος, κάλεσε τους συνέδρους με υπευθυνότητα να αποφασίσουν για την προοπτική των δικαιωμάτων των εργαζομένων και να στείλουν μήνυμα αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική και στις λογικές που επικρατούν στις πλειοψηφίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργάνων, υπερψηφίζοντας τη ΔΑΣ.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυναν χτες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος και οι βουλευτές Αχ. Κανταρτζής του ΚΚΕ, Σπ. Σπύρου της ΝΔ και Στέλλα Αλφιέρη του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ