Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για το νέο εργατικό δυστύχημα στη Χαρτοποιία "DIANA", τονίζεται:

"Το εργατικό ατύχημα, τρίτο σε ένα μήνα, στη Χαρτοποιία "DIANA" του κ. Ζερίτη, που θέλει να αγοράσει και τη "SOFTEX", αποτελεί ένα νέο έγκλημα της εργοδοτικής ασυδοσίας.

Το γεγονός ότι ένας ακόμα εργάτης προστέθηκε στους χιλιάδες νεκρούς, αποτελεί μέγιστη πρόκληση κατά της εργατικής τάξης. Επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά τις τραγικές συνθήκες κάτεργου, μέσα στις οποίες ματώνουν οι εργαζόμενοι για μια μπουκιά ψωμί, δουλεύοντας 12 και 14 ώρες, την ίδια ώρα που τα κέρδη της πλουτοκρατίας αυγαταίνουν.

Η εταιρία "DIANA" μπορεί να είναι γκέτο, επειδή έχει τις κυβερνητικές πλάτες. Μπορεί να εντατικοποιεί την εργασία, επειδή οι κρατικές υπηρεσίες κάνουν τα στραβά μάτια στην ξέφρενη ασυδοσία της ίδιας και γενικά της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας". Μπορεί να αδιαφορεί για τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, επειδή δεν έχει την παραμικρή ενόχληση από τις πλειοψηφούσες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν παραδώσει ψυχή και σώμα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Τα γεγονότα βάζουν επί τάπητος τούτο το ζήτημα: Την ανάγκη συστηματικού αγώνα και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των φορέων της.

Το ΚΚΕ απαιτεί να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ