Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ
των αγροτών προτείνει το ΚΚΕ

Μαζικά και μαχητικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν χτες στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, ενώ ενισχύονται συνεχώς και με νέα τρακτέρ οι συγκεντρώσεις αγροτικών μηχανημάτων στις Εθνικές οδούς και δυναμώνει το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης

Με μια σημαντική πρωτοβουλία, το ΚΚΕ φέρνει την κυβέρνηση, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τ' άλλα κόμματα της Βουλής, μπροστά στις ευθύνες τους, σχετικά με τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες. Με τροπολογία, που κατέθεσαν στη Βουλή οι κομμουνιστές βουλευτές, προτείνεται συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης και ρύθμισης των τεράστιων και ανεξόφλητων αγροτικών χρεών προς την Αγροτική Τράπεζα, που έχει δημιουργήσει η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια στιγμή, τα παλλαϊκά, μαζικά και μαχητικά συλλαλητήρια της Καρδίτσας και των Τρικάλων, οι συνεχώς ενισχυόμενες και με νέα αγροτικά μηχανήματα μεγάλες παρατάξεις των τρακτέρ στις Εθνικές οδούς, η αυξανόμενη συνεχώς αλληλεγγύη εργατικών και άλλων κοινωνικών οργανώσεων, δε φανερώνουν μόνο την ενότητα και την αποφασιστικότητα των αγροτών. Γίνεται φανερό, πως οι χιλιάδες των αγροτών, που αγωνίζονται αυτές τις μέρες για την επιβίωσή τους, έχουν τη συμπαράσταση των εργαζόμενων των πόλεων. Ενα γεγονός, που δίνει μια γενικότερη διάσταση στον αγώνα τους.


ΣΕΛ.  15   -   19

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ