Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία και πορεία εργαζομένων στη ΣΥΝΕΛ

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από την Αγροτική Τράπεζα πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στη Συνεταιριστική Εταιρία Λιπασμάτων.Απαιτούν να μην προχωρήσει η διοίκηση της ΣΥΝΕΛ στις 49 απολύσεις που έχει ανακοινώσει.

Μέλη της διοίκησης του σωματείου συναντήθηκαν με τον Διοικητή της Τράπεζας κ. Λάμπρου και τον υποδιοικητή κ. Παπαγεωργίου,οι οποίοι τους είπαν ότι έχει προγραμματιστεί σύσκεψη, στην οποία θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΣΥΝΕΛ. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι πορεύτηκαν στη Βουλή. Στη γενική συνέλευση αμέσως μετά αποφασίστηκε η πραγματοποίηση νέας απεργίας και η κατάληψη του κτιρίου της εταιρίας σε περίπτωση που η διοίκηση προχωρήσει έστω και σε μια απόλυση.

Στο ψήφισμα του σωματείου τονίζεται: "Η διοίκηση της ΣΥΝΕΛ αποφάσισε να μειώσει κατά 50% το προσωπικό με ομαδικές απολύσεις. Πρέπει δε να σας υπενθυμίσουμε ότι έχει γίνει ήδη μείωση του προσωπικού από 145 σε 99 εργαζόμενους τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να βελτιωθεί η οικονομική θέση της εταιρίας". Συρρίκνωση της ΣΥΝΕΛ, όπως τονίζεται, σημαίνει ότι, το λίπασμα που είναι βασικό εφόδιο του Ελληνα Αγρότη, περνάει στα χέρια των ιδιωτών με οδυνηρές συνέπειες για την αγροτική οικονομία".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ