Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τιμούν τον Τσε στους αγώνες

Κοινή εκδήλωση μαζικών φορέων και πολιτικών νεολαιών

"Τιμάμε τον Τσε, συνεχίζοντας τους αγώνες". Αυτό το μήνυμα βγήκε μέσα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις, από όλους τους ομιλητές που εκπροσωπούσαν όλες τις οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς που συνδιοργάνωσαν χτες κοινή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Οι επαναστατικές ιδέες και αρετές του Τσε και η πολιτική τους επικαιρότητα" στις 6.00 το απόγευμα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ζωή και τη δράση του μεγάλου επαναστάτη διεθνιστή κομμουνιστή, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και να διατρανώσουν την αλληλεγγύη τους με τον αγωνιστή λαό του νησιού της επανάστασης.

Παρούσα στην εκδήλωση και η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, Αννα Μαρία Γκονζάλες.Στο σύντομο χαιρετισμό της στάθηκε ιδιαίτερα στο ηθικό πολιτικό ανάστημα και παράδειγμα του μεγάλου επαναστάτη. "Ο Τσε, είπε χαρακτηριστικά, έχει μεταβληθεί σε μια από τις πιο ηθικές επαναστατικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα που έβαλε με τη σκέψη και πράξη του, τις βάσεις για τον μελλοντικό άνθρωπο. Αυτό έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στην εποχή της ηθικής κατάπτωσης του δυτικού ειδικά πολιτισμού. Αφησε βαθιά τα ίχνη του στην πολιτική σκέψη του δεύτερου μισού του αιώνα και σαν μεγάλος διανοητής ανέδειξε πόσο σημαντικό είναι να αναλύουμε σε βάθος όλα τα πολιτικά ζητήματα". Κλείνοντας υπογράμμισε, ότι για όλους τους Κουβανούς ο Τσε είναι οδηγός και στους σημερινούς δύσκολους αγώνες ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. "Τσε δε θα σε διαψεύσουμε, θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για την οικονομική και κοινωνική μας ανάπτυξη. Ελεύθερη πατρίδα ή θάνατος. Θα νικήσουμε" ήταν τα τελευταία λόγια της, που ξεσήκωσαν τον ενθουσιασμό όλων των παραβρισκόμενων.

Ακολούθησε συζήτηση που συντόνιζε ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας, Κ. Τουμασάτος όπου πήραν μέρος κατά σειρά οι εκπρόσωποι των φορέων, από τον Ελληνοκουβανικό ΣΦ, ο Β. Πάπαρης,από τη ΓΣΕΕ, ηΖ. Σώκου,από την ΕΕΔΔΑ, η Δ. Μάρκου,από την ΕΕΔΥΕ ο Θ. Παφίλης και οι εκπρόσωποι των πολιτικών νεολαιών της ΚΝΕ, της Ν. ΠΑΣΟΚ, της Ν. Κομμουνιστική Απελευθέρωση, της Ν. ΔΗΚΚΙ και της ΕΑΝ.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης βγήκε ψήφισμα το οποίο συμπύκνωνε τη συζήτηση και διατράνωνε την αλληλεγγύη προς τον λαό της Κούβας και κατήγγειλε τον οικονομικό αποκλεισμό στο νησί, κατά παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ