Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Εμπαιγμός για συλλογική σύμβαση

Παρατείνεται ο εμπαιγμός των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα γύρω από το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς η κυβέρνηση προωθεί τη θεσμοθέτηση μιας διαδικασίας ατέρμονων συζητήσεων, που θα καταλήγουν σε κάποια συμφωνία, η οποία σε καμιά περίπτωση δε θα είναι συλλογική σύμβαση εργασίας! Οι... διαπραγματεύσεις θα γίνονται μόνο με την ΑΔΕΔΥ, ενώ με τις Ομοσπονδίες δε θα επιτρέπονται ούτε καν οι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, παρά μόνο για επιμέρους θέματα και μετά από εξουσιοδότηση της ΑΔΕΔΥ!

Είναι χαρακτηριστικό, όπως δήλωσε προχτές ο απερχόμενος γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Γ. Λοβέρδος, ότι ακόμα και αυτή η "καρικατούρα" συλλογικών διαπραγματεύσεων δεν πρόκειται να ισχύσει για το '98. Ο γενικός γραμματέας θεωρεί πιθανότερο (!) ότι αυτό θα ισχύσει απ' το '99 και θα αφορά τις διαπραγματεύσεις της "σύμβασης" του 2000! Τα σχέδια αυτά της κυβέρνησης, που φαλκιδεύουν αίτημα δεκαετιών των δημοσίων υπαλλήλων, αποδέχεται στην ουσία η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, η οποία τη μόνη ένσταση που προβάλλει - απλώς για τα προσχήματα - είναι να μπορούν να... διαπραγματεύονται οι Ομοσπονδίες "εν λευκώ", χωρίς δηλαδή την εξουσιοδότησή της.

Οπως δήλωσε Γ. Λοβέρδος, η επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της και παραπέμπει το θέμα για λήψη των τελικών αποφάσεων στον υπουργό Εσωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ