Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟς ο πρωθυπουργός

KOINH ΧΤΕΣ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ όλων των ΜΜΕ, ότι στη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Ενωση ο πρωθυπουργός ήταν αφύσικα (για τα δικά του "λάιτ" δεδομένα) επιθετικός, φώναζε, χειρονομούσε, είχε ένταση...

***

Πολλοί υποψιάστηκαν την παρέμβαση της τεχνολογίας, όμως αυτό ποτέ δε θα το μάθουμε, μια και δεν προβλέπεται εξέταση ούρων και "αντι-ντόπινγκ κοντρόλ", μετά τις προ ημερήσιας διάταξης συζητήσεις στη Βουλή.

***

Μάλλον έχουν, όμως, δίκιο αυτοί, που υποστηρίζουν ότι το όλο "στιλ" απευθυνόταν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Πώς να το κάνουμε, έτσι που είναι οι "Σημιτικοί", χρειάζονται τονωτικές ενέσεις. Οχι μόνο τους βρίζει ο κόσμος, αλλά έχουν αρχίσει να αγριεύουν άσχημα και οι εσωτερικοί τους αντίπαλοι.

***

Τώρα, κατά πόσο ανυψώθηκε το ηθικό τους με την πρωθυπουργική παρέμβαση, είναι ένα θέμα συζητήσιμο. Διότι, είτε φωνάζει, είτε όχι, ο Σημίτης παραμένει Σημίτης.

***

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, "ξαναχτύπησε" χτες στη Βουλή, όπου μίλησε για το ΝΑΤΟ. Δε χάσαμε τίποτε με τη νέα δομή, είπε. Σύμφωνα δε με τη δική του λογική, έχει απόλυτο δίκιο.

***

Διότι, για να χάσεις κάτι, πρέπει πρώτα να το έχεις. Και με την κυβέρνηση που διαθέτουμε, έννοιες, όπως η "εθνική κυριαρχία", χάνουν το νόημά τους. Δηλαδή, τώρα και τυπικά το ΝΑΤΟ κάνει ό,τι θέλει στο Αιγαίο με Τούρκους ή χωρίς, ενώ μέχρι σήμερα πάλι ό,τι ήθελε έκανε, αλλά ...άτυπα.

***

Είπε κι άλλα ο Σημίτης. Ούτε λίγο - ούτε πολύ, παρουσίασε το ΝΑΤΟ κάτι σαν τη "Γιούνισεφ", την ένωση για την προστασία της "Καρέτα - καρέτα" ή τους "Γιατρούς χωρίς Σύνορα". Είναι, λέει, ανθρωπιστικό...

***

Αν τον αφήνανε λίγο ακόμα, θα αποδείκνυε με επιχειρήματα τεκμηριωμένα ότι τα βομβαρδιστικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ δε ρίχνουν βόμβες, αλλά ...πετάνε σοκολάτες και γλειφιτζούρια.

***

Φαίνεται πως οι εκσυγχρονιστές έχουν προσχωρήσει στην άποψη ότι απευθύνονται σε ένα λαό που δε θυμάται τίποτα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ