Παρασκευή 21 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΠΟΧΙΚΩΝ
"Ανάσταση" ρουσφετιών!

Ξεπερνούν τις 40.000 οι εποχικοί, που θα διοριστούν μέσα στο χρόνο, από τις οποίες 33.206 έχουν εγκριθεί

"Ανάσταση" ρουσφετιών, γεμίζοντας αγαλλίαση "πάσες τις γενεές" των "ημετέρων", "σήκωσε" χτες η κυβέρνηση, δίνοντας στη δημοσιότητα τον αριθμό των εποχικών υπαλλήλων που έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν όλη τη χρονιά.

Ο συνολικός αριθμός των εποχικών υπαλλήλων που έχουν εγκριθεί φτάνει στις33.206,χωρίς σε αυτούς να περιλαμβάνονται 8 - 10.000 άτομα που θα προσληφθούν για τις ανάγκες της δασοπυρόσβεσης, καθώς και χιλιάδες άτομα που προσλαμβάνονται με συμβάσεις έργου.

Ο αριθμός αυτών των εποχικών υπαλλήλων, ο οποίος τελικά ξεπερνά τις 40.000 (βλ. σχετικό πίνακα δεξιά) έρχεται να προστεθεί στις 11.050 προσλήψεις στον τομέα της υγείας και τις 5.650 που ήδη έχουν δρομολογηθεί σε διάφορους φορείς του δημοσίου, προκαλεί αισθήματα ευφορίας στους εμπόρους ελπίδων του κυβερνώντος κόμματος. Μεγάλα μερίδια από τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού "καρπώνονται" το υπουργείο Εσωτερικών (ΟΤΑ), Γεωργίας, Μεταφορών, Παιδείας και Πολιτισμού. Οι συμβάσεις έχουν διάρκεια από 2 έως 8 μήνες, ενώ δε λείπουν και ορισμένες περιπτώσεις (ΓΕΑ, Λαϊκό νοσοκομείο) που φτάνουν τους 12 μήνες.

Ο υπουργός Προεδρίας Γ. Ποττάκης διαβεβαίωσε ότι οι εγκρίσεις εποχικού προσωπικού που δόθηκαν στη δημοσιότητα "εξαντλούν ουσιαστικά τον αριθμό εποχικού προσωπικού για το 1995". Ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε ότι "ο αριθμός των εποχικών υπαλλήλων που τελικά θα προσληφθούν δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβεί τον αριθμό των εγκρίσεων". Οσον αφορά τις προσλήψεις στον τομέα της δασοπυρόσβεσης και των δασοτεχνικών έργων δήλωσε ότι θα οριστικοποιηθούν με απόφαση του υπουργού Γεωργίας, "αλλά σε κάθε περίπτωση ο αριθμός θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος".

Οι ανακοινώσεις με τις προϋποθέσεις πρόσληψης και την προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών γίνεται σύμφωνα με το νόμο 2190 από το φορέα που πραγματοποιεί τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού.

Πάντως, άλλη μια φορά ο υπουργός Προεδρίας διέψευσε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο τροποποίησης του νόμου Πεπονή.

Π. Κ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ