Παρασκευή 21 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνύματα για τη μαύρη επέτειο

"Η μαύρη επέτειος της επιβολής της επτάχρονης στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967 - τονίζεται σε ανακοίνωση του ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 - μας βρίσκει βαθιά προβληματισμένους. Γιατί οι δυνάμεις που βοήθησαν στην επιβολή και στήριξή της (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ) αποτελούν σήμερα τις μόνες κυρίαρχες δυνάμεις της λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων, που γεννά εμφύλιες και εθνικές συρράξεις και διαμορφώνει νέα σύνορα και σφαίρες επιρροής".

Και σε άλλο σημείο αναφέρει: "Τα εθνικιστικά, τα νεοναζιστικά και ρατσιστικά κινήματα και οι θρησκευτικές μισαλλοδοξίες, βρίσκουν έδαφος ανάπτυξης στις νέες συνθήκες της Νέας Τάξης και οι συμπληγάδες τους απειλούν με συνεχή περιορισμό την εθνική μας κυριαρχία, ενώ ο ελληνικός λαός με συνεχώς συρρικνούμενο το εισόδημά του και καθηλωμένος από τον ανηλεή βομβαρδισμό της εξουσίας των ηλεκτρονικών και άλλων μέσων ενημέρωσης, δυσπιστεί και αποστασιοποιείται". Και καταλήγει: "Ενωμένοι να ξαναορθώσουμε το τείχος της δημοκρατικής, προοδευτικής πλειοψηφίας, για να αποτρέψουμε κάθε είδους απειλή".

Ο Γερ. Αρσένης

Ο υπουργός Αμυνας Γερ. Αρσένης στην ημερήσια διαταγή που εξέδωσε, κάνει λόγο για "μια σπείρα επίορκων αξιωματικών που κατέλυσε το Σύνταγμα και βύθισε την πατρίδα μας στον τρόμο και στη βαναυσότητα και εξέθεσε την ίδια την ακεραιότητα του Ελληνισμού σε σοβαρό κίνδυνο". Επίσης ότι "μόνο μέσα από συνθήκες αταλάντευτης εμμονής στη στερέωση της λαϊκής κυριαρχίας και οικοδόμησης ενός αρραγούς εσωτερικού εθνικού μετώπου, όπου οι κοινωνικές δυνάμεις ενωμένες με το στράτευμα θα αγωνίζονται για ελευθερία και ανάπτυξη, μπορεί να καταστούν σεβαστές, σε όσους απεργάζονται επιβουλές εναντίον της χώρας μας, η εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία".

Ο Λ. Βασιλικόπουλος

Ο διοικητής της ΕΥΠ, ναύαρχος ε. α. Λ. Βασιλικόπουλος, στο σήμα που έστειλε προς το προσωπικό της, τονίζει ότι η μνήμη διδάσκει για το παρόν και το μέλλον και υπογραμμίζει ότι στις προσπάθειες που καταβάλλονται "για ένα μέλλον που θα υλοποιηθούν τα οράματα του ελληνικού λαού και οι εθνικοί μας σκοποί, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών καλείται να συμβάλλει στον τομέα που την αφορά και στα πλαίσια που οι νόμοι ορίζουν, με όλες της τις δυνάμεις". Και προσθέτει: "Είμαι βέβαιος ότι αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει οι πάντες".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ