Πέμπτη 16 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΧΑ+ΔΚΙΑΣ
Να ασχοληθούμε με πραγματικά προβλήματα

Η κατάσταση οικονομικής ασφυξίας, στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και συνταξιούχοι της Πάτρας, αποτέλεσμα της πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας και της διόγκωσης της ανεργίας, ζητούν να συζητηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο του Νομού Αχαφιας οι σύμβουλοι της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Αχαφιας" Β. Ασπρούλιας και Κ. Μπάτσικας.

Με έγγραφό τους προς τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, καλούν το Συμβούλιο να συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων των επαγγελματιών και συνταξιούχων και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. "Ο έλεγχος της αγοράς από τις πολυεθνικές, η απελευθέρωση του ωραρίου, η κατάργηση της βιοτεχνικής επιδότησης, η απελευθέρωση των τιμών, η συνεχής πτώση του τζίρου και τα "αντικειμενικά" κριτήρια έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους επαγγελματοβιοτέχνες και οδηγούν εκατοντάδες επιχειρήσεις στην καταστροφή", τονίζουν στο έγγραφό τους.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν και στη δεινή οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων του Νομού Αχαφιας. "Η καθήλωση των χαμηλών συντάξεων, η μεγάλη απώλεια από τις χαμηλές αυξήσεις, η μη σύνδεση της κατώτερης σύνταξης του ΙΚΑ με το ύψος που αναλογεί στις αποδοχές είκοσι ημερομισθίων του ανειδίκευτου εργάτη, καθιστά αβίωτη τη διαβίωση χιλιάδων συνταξιούχων", σημειώνεται στο έγγραφο. Παράλληλα, οι Β. Ασπρούλιας και Κ. Μπάτσικας ζητούν από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να καταδικάσει τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ κατά των συνταξιούχων, επισημαίνοντας πως: "αυτή η επίθεση δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν μεμονωμένο επεισόδιο. Με τη σιωπή μας ή την ανοχή μας, καταλήγουν, γινόμαστε συνένοχοι αυτής της πολιτικής, που είναι πολιτική βίας, άκρως επικίνδυνη, με απρόοπτες και ανεξέλεγκτες συνέπειες".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ