Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Μάρτη 1995

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο αγροτών τη Δευτέρα

Ολόκληρη η Θεσσαλία αναμένεται να αποκλειστεί τη Δευτέρα από πολλές χιλιάδες αγρότες, που αποφάσισαν με τα αγροτικά τους μηχανήματα να κλείσουν τους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους


ΣΕΛ.  14   -   15

ΑΡΧΙΣΕ ΧΤΕΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΓΣΕΕ
του δικομματισμού ή των εργαζόμενων;

ΚΚΕ: Επιτακτική ανάγκη η επανάκτηση των ταξικών χαρακτηριστικών

Υπό τα θερμά "συγχαρητήρια" του Μ. Εβερτ για τη "μοναδική υπευθυνότητα της συνδικαλιστικής ηγεσίας", τα "δεν υποχωρούμε" του Α. Τσοχατζόπουλου, τα"εύγε" του υπουργού Εθνικής Οικονομίας για το "σθένος" του κ. Πρωτόπαππα "να δηλώσει ότι είναι στο πλάι της κυβέρνησης" και τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Συνομοσπονδίας, για συνέχιση της ίδιας πορείας, άρχισε χτες στον "Αστέρα" Βουλιαγμένης, το 28ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ! Κοινός παρονομαστής στις τοποθετήσεις όλων των παραπάνω - και του προέδρου της Πολιτικής Ανοιξης - ήταν οι προτροπές για ακόμα περισσότερη "κοινωνική συναίνεση", το περιεχόμενο της οποίας έδωσαν μάλλον σαφέστερα οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, χαρακτηρίζοντας - μεταξύ άλλων - "τολμηρή λύση", για την αντιμετώπιση της ανεργίας, το τετραήμερο εργασίας, χωρίς κουβέντα για τις αποδοχές των εργαζόμενων!

Αντίθετα, ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισήμανε την ανάγκη για την επανάκτηση των ταξικών χαρακτηριστικών της Συνομοσπονδίας, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για τη στήριξη των αγώνων που διεξάγονται αυτήν την περίοδο.

Αργά το βράδυ στην Επιτροπή Πληρεξουσίων οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ "νομιμοποίησαν" τους οχτώ νόθους αντιπροσώπους της ναυτικής ομοσπονδίας (ΠΝΟ), παραβιάζοντας κατάφωρα το καταστατικό της Συνομοσπονδίας και τις προηγούμενες αποφάσεις των οργάνων της!


ΣΕΛ.  10   -   11

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν και χτες, στη Λάρισα, την Καβάλα και άλλες πόλεις της Ελλάδας οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων. Η φωτογραφία από κατάστημα στην οδό Σόλωνος, στην Αθήνα, που έβαλε λουκέτο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα "υποκειμενικά" κριτήρια της κυβέρνησης, μιλά από μόνη της. Ωστόσο, η κυβέρνηση εμμένει, δογματικά προσηλωμένη στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής


ΣΕΛ.  17

Οι τροπολογίες...

Σε μόνιμη πηγή σκανδάλων, αλλά και τραγελαφικών καταστάσεων, εξελίσσεται η υπόθεση των τροπολογιών, τις οποίες σωρηδόν υποβάλλουν κυβερνητικά στελέχη, κατά τη διάρκεια του νομοθετικού έργου στη Βουλή. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα μόνο, έχουν καταγραφεί οι εξής περιπτώσεις:

Ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Χρ. Ροκόφυλλος, εισάγει τροπολογία στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αλλά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή την αποσύρει, αφού εκτός από τις αντιδράσεις των εργαζομένων και ο υπουργός Εργασίας, Γ. Σκουλαρίκης, δήλωσε ότι δε συμφωνεί με την τροπολογία, την οποία όμως είχε συνυπογράψει... "Δεν πρόσεξα τι υπέγραψα", δηλώνει ο κ. Σκουλαρίκης!

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Κατσιφάρας, με συνυπεύθυνους τους πρώην υπουργούς Προεδρίας και Δικαιοσύνης, εισάγει τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου του, με την οποία νομιμοποιούνταν νόθοι αντιπρόσωποι ναυτεργατικών σωματείων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, που άρχιζε σε λίγες ώρες...

Σαράντα πέντε(!) τροπολογίες κατατέθηκαν προχτές στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, μεταξύ αυτών και τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με την οποία παύει η ποινική δίωξη των συμμετεχόντων στην υπόθεση Κοσκωτά.

Ετσι κι αλλιώς, θα πρέπει, να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Την κύρια ευθύνη φέρουν οι υπουργοί της κυβέρνησης και ο πρόεδρος της Βουλής, που οφείλουν με μεγαλύτερη - τουλάχιστον - προσοχή και σοβαρότητα να αντιμετωπίζουν τη Βουλή και τις διαδικασίες της.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ